Koncept paralympijské pochodně pro nadcházející hry se nese v duchu hesla „sdílej své světlo“ a má symbolizovat citové propojení mezi všemi, kteří mají co dočinění se sportem pro handicapované nadšení fanoušci i samotní sportovci.

„Paralympijský oheň je pro každého – z nahromadění vášně všech nadšenců pro paralympijské hry vzplane oheň!“  

Směs tradičních a současných technologií. Třešňový květ lístků sakury jako rozšířený japonský symbol a konstrukce z hliníkové slitiny, která se používá na stavbu vysokorychlostních vlaků Šinkansen – seznamte se s oficiální jednolitou pochodní pro tokijské paralympijské hry v roce 2020.

Růžová pochodeň z dílny designéra Tokudžina Jošioky je dlouhá 71 centimetrů, váží 1,2 kilogramu a 30 % materiálu, který byl k výrobě použit, je recyklovaný a původně pochází z provizorních příbytků vybudovaných po ničivém zemětřesení a následné vlně tsunami v roce 2011. Štafeta s pochodní povede právě přes dříve zpustošené regiony a má světu ukázat, jak se je povedlo obnovit. Ta paralympijská odstartuje v roce 2020 13. srpna (čtyři dny po závěrečném olympijském ceremoniálu) a bude zakončena 25. srpna – v den zahajovacího ceremoniálu samotných her pro handicapované v Tokiu.

Text: Martin Steinbach
Zdroj a foto: tokyo2020.org