Světový šampionát v plavání probíhá v těchto dnech v Londýně. Za účasti osmi českých plavců se bojuje nejen o co nejlepší umístění v rámci MS, ale také o splněné kvalifikační limity na nadcházející paralympijské hry v Tokiu.

Arnošt Petráček, Vendula Dušková, Tomáš Hlavinka, Dominika Míčková, Petr Andrýsek, Anežka Floriánková, Miroslav Smrčka a Jonáš Kešnar – takové je složení plaveckého reprezentačního týmu České republiky na aktuálním World Para Swimming Allianz Championships v Londýně. Od 9. do 15. září se plave v dějišti paralympijských her z roku 2012, kde tehdy vybojoval Jan Povýšil bronzovou medaili na 50 m volný způsob.

Obhájce titulu mistra světa na 50 m znak – Arnošt Petráček – opět cílí na ty nejvyšší příčky, aby tak pro Českouo republiku zajistil přímé kvalifikační místo do Tokia. Pokud ve svém závodě ve čtvrtek 12. září skončí nejhůře druhý, svého paralympijského cíle dosáhne.

Již v rámci úvodního dne šampionátu se blýskl Petr Andrýsek, svým výkonem 1:54,57 na 100 m prsa, a nejen že tímto časem dosáhl úrovně svého osobního maxima z MS 2006, ale rovněž postoupil přímo do finále a zároveň s tím splnil ostrý kvalifikační limit pro Tokio 2020.

Snažení našich reprezentantů můžete sledovat prostřednictvím odkazu ZDE nebo navštivte oficiální facebookový profil akce ZDE.

Text: Martin Steinbach
Foto: Facebook Arnošta Petráčka a Kontakt Bb