Golf Resort Česká Lípa se ve dnech 7. a 8. září stal již potřetí v řadě dějištěm Mezinárodního mistrovství České republiky v golfu handicapovaných. Kromě titulů mezinárodního a národního mistra zde para golfisté bojovali také o cenné body do světového žebříčku.

Spolu s kompletní českou špičkou se na start postavili i para golfisté z Finska, Nizozemí a Slovenska. Dvěma soutěžním kolům předcházel páteční trénink a PRO-AM turnaj, do kterého se, stejně jako do soutěžních kol víkendových, zapojili rodinní příslušníci, přátelé a podporovatelé České golfové asociace hendikepovaných. Tradičně nechyběli ani členové Golf Clubu Česká Lípa a spolu s ostatními přispěli ke skvělé atmosféře, která na hřišti ve společných flightech zdravých a handicapovaných panovala.

Po prvním dni se ve vedení v kategorii Czech International Strokeplay Champion osamostatnil reprezentant Slovenska Jaroslav Šalaváry, následovaný domácími hráči Miroslavem Lidinským a obhájcem loňského titulu Zbyňkem Kotkem (oba z GC Hluboká nad Vltavou). Kotkovi se sice ve druhém kole dařilo o poznání lépe, nicméně Šalaváry zopakoval svůj fantastický výkon z prvního dne a vítězství si nenechal uniknout. Titul mezinárodního mistra České republiky tak poprvé v historii putuje na Slovensko, stříbro si odváží Zbyněk Kotek, bronzová příčka patří s odstupem jediné rány Miroslavu Lidinskému.

Titul národního mistra (kategorie Czech National Strokeplay Champion) obhájil Zbyněk Kotek, následovaný druhým Miroslavem Lidinským a třetím Stanislavem Jiráskem (GC Grosshof).

Jaroslav Šalaváry potvrdil svoji skvělou formu i vítězstvím v kategorii Open, v níž napřímo změřili síly golfisté zdraví i hendikepovaní.

Zdroj a foto: Zuzana Süsserová CZDGA