Dvanáctka stolních tenistů českého reprezentačního týmu vyrazila na evropský šampionát do švédského Helsingborgu. Naši sportovci s tělesným a mentálním handicapem budou bojovat o co nejlepší umístění do soboty 21. září.

Mistrovství Evropy ve sportovní hale Helsingborg Arena odstartovalo v pondělí 16. září. K více než 300 stolních tenistů z celého kontinentu se za Českou republiku přidali Jiří Suchánek, Martin Zvolánek, Jaroslav Hadrava, Petr Svatoš, Filip Nacházel, Miloš Tesař, Lukáš Maxa, David Půlpán, Ondřej Vitvar, Pavel Richter, Denisa Macurová a Jana Felixová. V programu první poloviny šampionátu jsou soutěže jednotlivců a od středy do soboty následně turnaje družstev.

Česká jednička – Jiří Suchánek (M2) – svůj první zápas se se Slovákem Riapošem sice prohrál 1:3, ale své další zápasy zvládl a postupně se turnajem probojoval až k jistotě minimálně bronzové medaile. Dnes v 10:30 zahájí na televizním stole zápas proti světové jedničce o postup do finále. Jeho soupeřem bude Francouz Fabien Lamirault. Zápas bude možné sledovat zde.

Ostatní stolní tenisté hájící české národní barvy ze základních skupin svých kategorií bohužel nepostoupili. Celkový výsledkový přehled mistrovství Evropy ve stolním tenise zde.

Text: Martin Steinbach
Zdroj a foto: ČSTPS