V polském hlavním městě se od 26. září do 28. září konal 6. ročník Evropské volejbalové ligy neslyšících (Deaf Volleyball Champions League). Zúčastnilo se osm mužských a devět ženských klubových celků, s nimi i české ženy a muži z SK Olympia Praha.

Kromě našich sportovců se v lize představily volejbalové kluby z domácího Polska, Maďarska, Francie, Německa, Ruska, Ukrajiny a Turecka. Muži Olympie byli ve dvoučlenné skupině B, kde odehráli tři zápasy. S francouzským klubem vyhráli a dva zápasy – s týmy z Ruska a Polska – prohráli. Ve čtvrtfinále narazili opět na polský tým z druhé skupiny a na svého soupeře bohužel nestačili. V zápasech o 5. až 8. místo porazili berlínský tým z Německa a Turky, díky čemuž se celkově umístili na solidním 5. místě.

Volejbalistek Olympie bylo pouze šest hráček, tudíž nemohly využít náhradnice na střídání. Ženský tým byl ve tříčlenné skupině C, kde odehrál zápas s Polkami a Ruskami. V obou zápasech naše reprezentantky bohužel prohrály. Jelikož byly ve skupině poslední, tak na ně čekaly zápasy o 7. až 9. místo. V obou zápasech proti dvěma francouzským volejbalovým klubům vyhrály a obsadily tedy konečné 7. místo.

„Už před odjezdem jsme věděly, že budeme hrát turnaj jen v 6 hráčkách. Z toho dva nováčci, které ještě za Olympii nehrály, ale trénují a hrají mezi slyšícími. Řekla bych, že jsme se s tím popraly v rámci možností dobře. Naše hra měla sice spoustu chyb, ale také měla i velké množství krásných volejbalových momentů, které byly velkým příslibem do budoucna. Bohužel jsme dostaly dost nepříznivý los, v základní skupině jsme měly hned dva týmy z první Musím ocenit to, že na hřišti stále panovala pozitivní atmosféra a bojovalo se vždy až do konce. Těším se, až v příštích letech a ve větším počtu dokážeme zúročit všechno, co umíme a přivezeme lepší výsledky,” hodnotí výkon svého týmu kapitánka Olympie Anna Pavlovová.

Zdroj a foto: Tiché zprávy