Poprvé v tříleté historii Sportovních dnů, které na základních školách organizuje tým Českého paralympijského výboru, došlo na opakování akce na některé z dříve zapojených institucí. Sazka Olympijský víceboj znovu zavítal na školu Jaroslava Ježka pro zrakově postižené.

Tentokrát měl přípravný tým Paralympijské výzvy k dispozici i jednu netradiční výpomoc. S ambasadorem projektu – českým goalballovým a showdownovým reprezentantem Tomášem Myslivečkem – dorazil na Sportovní den jeho vodící pec, který u dětí způsobil velké nadšení. Mysliveček na tradiční besedě povídal o svých sportovních úspěších a nezapomněl ani zmínit fakt, že on sám je absolventem právě Základní školy Jaroslava Ježka pro zrakově postižené. Nebylo tedy žádným překvapení, že se s bývalým žákem přišla pozdravit podstatná část současného učitelského sboru tamější školy.

Chladné počasí bohužel nedovolilo organizátorům uspořádat sportovní část dne na venkovním hřišti, ale i tak si děti pořádně zasportovaly v místní tělocvičně. Menší prostory haly dovolily provést disciplíny Olympijského diplomu jako hod basketbalovým míčem, skok z místa či hluboký předklon. Starší žáci neunikli ani náročnějším sed-lehům, ale každý z nich měl na závěr dne upřímnou radost z dobře odvedeného sportovního výkonu.

Škola Jaroslava Ježka vyhrála tento Sportovní den ze středy 9. října díky dřívějšímu losování a dle slov hlavní garantky projektu na škole paní Miklové se s  dětmi rádi zapojí i do další fáze Paralympijské výzvy a budou doufat, že budou třeba ještě někdy v budoucnu opět vylosováni.

V rámci tohoto Sportovního dne Paralympijské výzvy na Základní škole Jaroslava Ježka pro zrakově postižené v Praze se opět bojovalo pro dobrou věc. Organizátoři z řad Českého paralympijského výboru svojí aktivitou během používání aplikace EPP – Pomáhej Pohybem Nadace ČEZ přispívali na projekt Mistrovství světa pro handicapované atlety Spolku Elite handicap sport.

Další Sportovní den Paralympijské výzvy se uskuteční ve čtvrtek 17. října na Základní škole praktické Jesenice v okrese Rakovník.

Více informací o Paralympijské výzvě naleznete zde

Pro přímou registraci školy do projektu klikněte zde

Text: Martin Steinbach
Foto: Robert Rambousek