Česká reprezentační výprava se na atletickém světovém šampionátu v Dubaji dočkala zisku dalšího cenného kovu. Martina Šimonová obsadila ve vrhu koulí v kategorii F64 krásné třetí místo. I další Češi se probojovali ve svých disciplínách do finále.

Po zlatu Aleše Kisého se dostavil další český medailový úspěch v koulařském sektoru. Ve středečním finále se zadařilo jednatřicetileté Martině Šimonové, která díky svému poslednímu hodu o hodnotě 9,13 metrů dosáhla na bronzovou příčku. Lepší než naše reprezentantka byla jen stříbrná Polka Faustyna Kotlowska (9,71 m) a celková vítězka Juan Yao z Číny (10,9 m). Tímto úspěchem se naší sportovkyni podařilo zajistit pro ČR další startovní kvótu na letní paralympijské hry v Tokiu v roce 2020. Šimonová tak vylepšila své sedmé umístění z nedělního finále v hodu diskem (obojí kategorie F64), ve kterém také zvítězila Číňanka Yao.

Ve středu 13. listopadu proběhlo rovněž mužské finále v hodu diskem (F37), kde se představil Michal Pallag. Ten se však na medailové příčky neprobojoval, ale i tak lze jeho konečné třinácté místo považovat za solidní úspěch. V ten samý den se Tereze Jakschové nepodařilo postoupit do finále v běhu na 200 metrů (T47).

Dnes už má dobojováno také Anna Luxová, která ve finále ve vrhu koulí (F35) obsadila šesté místo a večer budeme držet palce sprinterce Lence Kadetové. Na tu v 19:09 dubajského času čeká finále běhu na 200 metrů kategorie T35.

Text: Martin Steinbach
Foto: Paralympic.org