Dvě umístění na stupních vítězů ve světové konkurenci pro české národní barvy. V Portugalsku se dařilo Jiřímu Jandovi, který na prestižním turnaji Algarve Open vybojoval celkové druhé místo. Tomáš Prouza bral v jiné kategorii bronz.

Tradiční účastí na EDGA Algarve Open, který se uskutečnil ve dnech od 14. do 16. listopadu, zakončili čeští para golfisté turnajovou sezónu 2019. Skvělou zprávou je, že i letos se našim reprezentantům v portugalském Pestana Vila Sol dařilo. Na start velmi kvalitně obsazeného turnaje se postavilo celkem 72 hráčů z 22 zemí, kteří kromě umístění v turnaji samotném bojovali rovněž o body do světového žebříčku World Ranking for Golfers with Disability – zkráceně WR4GD.

Již pohled na průběžné výsledky po prvním soutěžním kole potěšil všechny fanoušky českého para golfu a radost se znásobila po zúčtování konečném. Jiří Janda se blýskl dvěma vyrovnanými koly 75 + 76 ran a zaostal o jedinou ránu za celkovým vítězem kategorie Strokeplay Men Gross, kterým se letos stal Angličan Kipp Popert. V obrovské konkurenci tedy vybojoval pro české národní barvy zasloužené stříbro. A aby těch medailových úspěchů nebylo pro Čechy málo, tak v hodnocení kategorie Strokeplay Men Nett doplnil Jandu bronzovou příčkou Tomáš Prouza.

Zdroj a foto: CZDGA