První prosincový den se v Rakousku konal mezinárodní turnaj v para badmintonu, kterého se zúčastnilo pět českých reprezentantů – Silvie Chládková, Lukáš Šembera, Lukáš Kyncl, Jan Matoušek (Sharks Brno) a Zbyněk Sýkora z Českých Budějovic.

Výpravu vedla trenérka Marika Davidová. Turnaj 3-Nations Para Badminton Tournament byl rozložen do dvou částí – jednotlivců a dvojic. V dopoledních singlech se dle očekávání probojoval až do finále Lukáš Šembera. V tom bohužel ale nestačil na svého tradičního soupeře Jakuba Tomasze Sikorskiho z Polska, ale ani jeden míček mu nedaroval zadarmo. Že je velký bojovník dokázal především v semifinálové bitvě hrané na tři sety, ve které musel otáčet nepříznivý vývoj utkání. Skvělé výkony předváděli i ostatní čeští hráči.

Ten hlavní úspěch se dostavil v turnaji dvojic. V něm Lukáš Šembera „vyfasoval“ jako spoluhráče právě svého dřívějšího přemožitele ze singlu a společně se jim podařilo celkově triumfovat. Bronzové umístění si připsal Sýkora se spoluhráčkou Aniou Wolnou. Čtyřhra se vydařila rovněž Silvii Chládkové, která společně s Alexandrem Zeitlhofem získala bronz mezi mladíky.

Zdroj a foto: BS Brno