Po dvou dnech závodění vyvrcholil v pátek 24. ledna český a slovenský šampionát v rychlostních disciplínách ve Špindlerově Mlýně. Hvězda posledních deaflympijských her v Itálii Tereza Kmochová dosáhla na dvě zlaté medaile v Super G a v alpské kombinaci. Na MČR se neztratil ani Jiří Hartig, který v celkovém hodnocení kombinace obsadil skvělé 11. místo.

„Byl to hodně náročný závod a tento titul je pro mě významný. Musela jsem se hodně soustředit, protože jsem takto těžký slalom na Stohu ještě nikdy nejala. O to větší mám radost,“ rozplývala se štěstím po úspěšné kombinaci Kmochová, která tak získala už třetí titul mezi ženami v kariéře. Zajímavostí je, že všechny tři získala v rozpětí jediného roku.

A aby toho nebylo málo, současně s úspěchy na domácím mistrovství získala Tereza Kmochová rovněž dva tituly Akademické mistryně České republiky 2020 – v superobřím slalomu a stejně jako ve Špindlerově mlýně v alpské kombinaci. Dva dny, čtyři zlaté medaile.

Na MČR se dařilo i dalšímu medailistovi z deaflympiády. V alpské kombinaci Jiří Hartig vybojoval skvělou slalomovou jízdou vynikající 8. místo, v rámci celkového pořadí se umístil jedenáctý.

Zdroj: Kateřina Prokšová a czech-ski.com
Foto: Josef Štěpán