Ve dnech od 16. do 19. ledna se „sedm statečných“ Čechů zúčastnilo ve Skandinávii tradičního šampionátu pro zrakově handicapované. Naši reprezentanti absolvovali turnaj v showdownu a špatně si nevedli. Česká výprava získala několik cenných bodů do světového žebříčku, které jsou důležité pro nasazování do dalších turnajů, mistrovství světa nebo mistrovství Evropy.

Na tradičních Pajulahti Games se představili Tomáš Mysliveček z BSC Praha, Šimon Rejtar, Václav Krychtálek, Benjamín Levíček (všichni Orbita Brno) a Tomáš Rys, Pavel David, Josef Kaplan (všichni Tandem Brno). Do mezinárodního turnaje v showdownu zasáhlo celkem 39 mužů a 15 žen. Česká stopa ve Finsku nechyběla ani mezi rozhodčími – Pajulahti Games se zúčastnili arbitrové Petra a Petr Sezimovi.

Jeden z členů výpravy – zkušený brněnský hráč Pavel David – zhodnotil vystoupení českých hráčů na turnaji pozitivně: „Po delší době jsme na mezinárodní scéně zanechali výraznější stopu. Hlavní podíl na tom měli mladí hráči. Nastupující generace si postupně získala obdiv i respekt nejen u soupeřů, ale také u jejich trenérů. Tolik mladých hráčů tam neměla žádná země. V jejich patnácti a šestnácti letech jsou velkým příslibem do budoucna. V momentě, co naberou svalovou hmotu, jejich čas na proniknutí do světové špičky přijde. Když už to soupeřům nešlo technicky, tak je přehráli fyzickou silou.“

Pořadí českých hráčů na turnaji Pajulahti Games:

19. místo – Tomáš Mysliveček
21. místo – Benjamín Levíček
24. místo – Tomáš Rys
26. místo – Pavel David
27. místo – Šimon Rejtar
29. místo – Václav Krychtálek
38. místo – Josef Kaplan

Zdroj a foto: ČSZPS