Nadcházející víkend ožijí fanoušci českého para hokeje. Prvními zápasy semifinále totiž odstartují vyřazovací boje ČPHL. Vítěz základní části – HC Sledge Studénka – načne play-off na ledě vítěze posledních pěti ročníků SHK LAPP Zlín. V druhém duelu změří síly SKV Sharks Karlovy Vary a SHK Mustangové AUTO IN. Kdo se bude nakonec radovat z celkového triumfu?

Semifinále č. 1: HC Sledge Studénka vs. SHK LAPP Zlín

Předčasné finále. I tak by se dal nazvat střet dvou odvěkých rivalů Studénky a Zlína, který bude zároveň reprízou loňského finálového klání. V tom byli nakonec šťastnější hráči LAPPu, kteří po celkové výhře 2:1 na zápasy slavili zisk v pořadí pátého mistrovského titulu.

Nyní je však situace jiná. Zatímco Studénka získala v základní části nejvíce bodů a také nastřílela nejvíce gólů, Zlínští proklouzli do play-off až na poslední chvíli díky vysoké domácí výhře nad Olomoucí. Navíc oba dřívější vzájemné duely vyhrála právě Studénka, která je i mírným favoritem tohoto semifinálového duelu.

Zlín doufá v kompletnost svého zkušeného kádru, který by – pokud bude v plné síle – mohl konkurovat „ruským MiGům“ Studénky. Hráči jako Panfilov, Lisov nebo Severin představují pro vítěze základní části klíčovou střeleckou sílu. První utkání startuje tuto sobotu 25. ledna v 16:06 ve Zlíně. Odveta následuje 15. února na hřišti Studénky, případné třetí rozhodující utkání bude odehráno o den později.

Tip redakce: HC Sledge Studénka vs. SHK LAPP Zlín 2:1 na zápasy

Semifinále č. 2: SKV Sharks Karlovy Vary vs. SHK Mustangové AUTO IN

V dalším semifinálovém utkání vyzvou Žraloci na svém ledě Mustangy z Pardubic. V základní části byly oba střety vždy v režii aktuálně domácího týmu a obdobně vyrovnaný průběh série se očekává i nyní. Karlovy Vary se do play-off probojovaly z třetího místa tabulky při celkovém záporném skóre 27:31. Hlavním tahounem západočeského celku je především kapitán (Žraloků i české reprezentace) Michal Geier.

Mustangům z Pardubic se podařilo uhájit stříbrnou pozici v základní části také při celkovém záporném poměru vstřelených branek 33:35. A podobně klíčovou roli ve výkonech týmu zastává také kapitán Pardubic Pavel Kubeš, na kterého jistě bude hodně spoléhat trenér Mustangů Michal Tereska. První duel mezi těmito celky se uskuteční také tuto sobotu od 16:00. S druhým a případně třetím kláním se rovněž počítá na 15., respektive 16. února.

Tip redakce: SKV Sharks Karlovy Vary vs. SHK Mustangové AUTO IN 1:2 na zápasy

Text: Martin Steinbach
Foto: Petr Koval