Reprezentační výprava ve složení Martin Zvolánek, Jiří Suchánek, Petr Svatoš, Filip Nacházel a Miloš Tesař se vypravila k našemu severnímu sousedovi hájit české národní barvy na turnaji ve stolním tenise Polish Para Open. V soutěži družstev se našim sportovcům bohužel nepodařilo získat ani jednu medaili, ale mezi jednotlivci to cinkalo hned třikrát!

Další zastávka v rámci Světového poháru proběhla ve dnech od 20. do 22. února v polském Wladyslawowu. Ve kategorii TM2 Českou republiku reprezentovali hráči Martin Zvolánek a Jiří Suchánek. Prvně jmenovaný byl nasazený jako třetí ve skupině a bohužel se mu nepodařilo postoupit do vyřazovacích bojů. Ve svých zápasech nestačil na Korejce Kanga (1:3) ani na Chilana Bustamanteho (0:3).

Suchánek – jakožto nasazená jednička ve skupině a zároveň dvojka celého turnaje – si vedl lépe. Po úvodních výhrách nad Italem Crosarou (3:0) a Polákem Jakimczukem (3:0) sice byl nad jeho síly nenasazený Korejec Jeong (prohra 2:3), ale i tak český reprezentant postoupil do semifinále. V tom se střetl s přemožitelem Zvolánka – s Korejcem Kangem, se kterým prohrál 1:3 a na Suchánka tím pádem zbylo konečné třetí místo.

Další bronzové umístění přidal Petr Svatoš (TM3). Ten po postupu ze základní skupiny narazil ve čtvrtfinále na Francouze Noela, kterého po velké bitvě udolal a postoupil mezi nejlepší čtyřku kategorie. Dále však nestačil na skvěle hrajícího Korejce Kima a po prohře 2:3 obsadil stejně jako Suchánek třetí příčku.

V rámci kategorie TM4 bojoval o co nejlepší umístění Filipa Nacházela. Ten dokonce po skvělých výkonech vyhrál skupinu, když porazil Slováka Mihálika, Nora Vegslunda a Francouze Delarqua – vždy po výsledku 3:0. Bohužel v semifinále prohrál s Polákem Lisem (1:3) a byl z toho další bronz pro české národní barvy. Ve skupině TM5 hrál Miloš Tesař, který však prohrál všechny své zápasy a do pla-off nepostoupil.

„Soutěž družstev pro české barvy úspěch nepřinesla. Za zmínku i tak stojí výsledek Filipa Nacházela, který byl schopen porazit světovou jedničku Tommyho Urhauga poměrem 3:0, což je vynikající úspěch našich barev,“ okomentoval týmovou část turnaje Polish Open 2020 Petr Svatoš.

TM2 – Suchánek + Zvolánek:
KOREA 1 – ČR 1:2
KOREA 2 – CZE 0:2
POL/ITA – CZE 2:0

Celkové 4. místo.

TM3 – Svatoš + Orsi (ITA):
FRA/GER – CZE/ITA 2:1
ISR/IRL – CZE/ITA 2:1

Celkově páté až šesté místo.

TM4-5 – Nacházel + Tesař:
NOR – CZE 2:1
SVK – CZE 2:0

Nepostup ze skupiny

Zdroj a foto: ČSTPS