Třetí hrací víkend České sledge hokejové ligy nepřinesl tolik gólových oslav jako ten předchozí, zato se však měnil průběžný lídr. V čele tabulky díky lepšímu skóre vystřídali Žraloky z Karlových Varů obhájci titulu ze Zlína, ti však mají odehráno o zápas více. Bez bodu po pěti, respektive šesti zápasech naopak zůstávají HC Litvínov a Kohouti Olomouc.

Hned v úvodním utkání víkendu došlo na velké drama, když pražská Sparta přivítala SHK LAPP Zlín. Po první bezgólové třetině vyslal domácí do vedení Jiří Raul, takže druhá siréna zazněla za stavu 1:0. Ztrátu bodů však nakonec nedopustil kapitán Zlína Zdeněk Hábl, který dvěma trefami, v 36. a 41. minutě, zařídil obrat. Zlín, který uspěl i v nedělním utkání s Pardubicemi (1:3), tak s celkovým skóre 39:5 přeskočil letošního největšího rivala Karlovy Vary a usadil se na průběžné první příčce.

Ani vysoká výhra, jíž si Západočeši vylepšili gólovou bilanci na 36:3, tedy Varům nestačila k udržení průběžného prvenství. Žraloci měli tentokrát na programu pouze jeden zápas, v němž hostili trápícího se nováčka ligy HC Litvínov, který si připsal další nelichotivý výsledek – 9:0 – a ode dna tabulky se ani tentokrát neodlepil.

Bodovat se naopak poprvé podařilo sledge hokejistům ze Studénky. Nejprve sice v sobotním utkání podlehli po velmi vyrovnaném utkání Vídni, ovšem v neděli předvedli bezchybný výkon a zejména díky čtyřem trefám fantasticky hrajícího Poláka Sylwestera Flise zaslouženě porazili České Budějovice 5:2.

V dalším nedělním utkání sahala po prvním ligovém bodu Olomouc, když těsně před koncem zápasu s Vídní snižoval na 1:2 kapitán domácích Martin Novák. Rakouský celek ale nakonec ztrátu bodů nedopustil a z víkendového tažení po Moravě jich odvezl všech šest, což vídeňským Válečníkům vyneslo průběžnou čtvrtou příčku v ligové tabulce.

A zatímco rakouská reprezentace bude až do 21. listopadu, kdy ji čeká těžký zápas ve Zlíně, odpočívat, ta česká se pod vedením trenéra Břízy již chystá na Turnaj čtyř zemí, jejž hostí od neděle Ostrava. V RT TORAX ARENĚ se kromě domácích představí výběr Švédska, Japonska a ruský tým Jugra Chanty-Mansijsk. Fanoušci sledge hokeje se tak mají na co těšit. Rozpis turnajových zápasů, soupisku a další zajímavé informace naleznete na oficiálních stránkách českého hokeje.

Tabulka ČSHL po třetím hracím víkendu

# Tým Z S B
1. Zlín 6 39:5 15
2. Karlovy Vary 5 36:3 15
3. Pardubice 5 25:8 12
4. Vídeň 5 17:14 12
5. Sparta 5 17:7 9
6. Dolný Kubín 6 21:26 9
7. Č. Budějovice 5 16:20 6
8. Studénka 6 10:28 3
9. Olomouc 6 6:31 0
10. Litvínov 5 1:46 0

Ota Černý

Foto: SHK Lapp Zlín