Vloni Arnošt Petráček, o rok dříve Tereza Kmochová, ještě před nimi Jiří Bouška. To jsou poslední tři vítězové ankety Nejlepší handicapovaný sportovec roku (NHSR). Jaké jméno uslyšíme na slavnostním vyhlášení letos? Galavečer handicapovaných sportovců se blíží, jméno nového krále – nebo královny? – se dozvíme už 27. února!

V loňském roce měla anketa jednoznačného favorita. Arnošt Petráček byl jediným zlatým medailistou v české výpravě na paralympiádě v Riu, krom toho měl parádní výsledky i na jiných závodech, překonal světový rekord.

Letos bude volba asi přece jen trochu napínavější. O potlesk sportovních fanoušků se totiž v uplynulém roce popralo značné množství sportovců a sportovkyň.

Jen namátkou – atletka Tereza Titěrová a její titul halové mistryně Evropy na hladké čtvrtce. Lenka Matoušková, která na deaflympiádě v Samsunu posledním pokusem nejen vyhrála zlato, ale stanovila nový deaflympijský rekord. Tereza Kmochová, která titul NHSR získala už v letech 2013 a 2015 – a která se blýskla skvělými výkony jednak na univerziádě, ale hlavně na mistrovství světa, odkud přivezla dvě zlaté a tři stříbrné medaile.

Anebo to bude jméno, které patří teprve patnáctiletému, velmi skromnému tenistovi? Jaroslav Šmédek ohromil sportovní svět, když prolétl tenisovým turnajem na deaflympiádě jako uragán a bez ztráty setu si s flegmatickým úsměvem dokráčel pro zlatou medaili.

Nebo někdo úplně jiný? Každý svaz má své želízko v ohni. Ale vítěz může být jen jeden. Jeho jméno zazní v pražském TOP HOTELU v podvečer 27. února. Potlesk ale patří všem, kteří české barvy celý rok reprezentovali!

Hodinový záznam z předávání poběží tradičně na ČT sport již v neděli 11. 3.  od 14:40.

Tereza Kubíčková