Český paralympionik Ivan Karabec potvrdil, že patří k nejlepším handicapovaným stolním tenistům světa. Český reprezentant si svojí účastí na turnaji 2019 Para TT China Open s nejvyšším faktorem 40 ve městě Hangzou, téměř jistě zajistil startovní místo na paralympiádě v Tokiu. Jednalo by se tak již o jeho sedmé paralympijské hry! Stolní tenista havířovského Baníku na turnaji vybojoval i skvělé druhé místo ve dvouhře.

Na Para TT China Open bylo v kategorii MS10 osm přihlášených hráčů, kteří byli rozděleni do dvou skupin. „Hrál jsem ve skupině nejprve s mým přemožitelem z Czech Para Open Polákem Igorem Misztalem. Byl to neskutečný boj, což naznačují i míčky v jednotlivých setech. Vyhrál jsem 12:10, 11:9, 9:11 a 11:9. Měl jsem zkrátka pevnější nervy v koncovkách. Pak jsem porazil poměrem 3:1 mladého Číňana Shubo Mao a na závěr jeho krajana Kong Weijie 3:0,“ přiblížil postup do semifinále ze základní skupiny Ivan Karabec.

V boji o postup do finále ho čekal Angličan Kim Daybell, s nímž má v posledních sezonách velmi vyrovnanou bilanci.

„Po vítězství na Bangkok Open jsem měl tentokrát psychicky navrch já. Cítil jsem se herně opravdu dobře, věřil jsem si a vyhrál 3:1, “ sdělil náš reprezentant.

O zlatou medaili bojoval Ivan Karabec ve velmi vyrovnaném souboji s Igorem Misztalem. „Ve finále mě čekal opět Polák Masztal. V semifinále překvapivě porazil světovou trojku Číňana Lin Hao a bylo mi jasné, že to nebude jednoduché. Byl to podobně vyrovnaný souboj jako v základní skupině. Rozhodoval až pátý set, v němž jsem ještě vedl 6:5. Polák pak ale zahrál dva skvělé míčky, pak změnil servis a já jsem pokazil příjem. Prohrál jsem 6:11, ale jsem s druhým místem velmi spokojený,“ popisuje dál český hráč.

Na turnaji se představil i Daniel Horut. V kategorii MS7 překvapivě porazil Japonce Masachiku Inoue. V dalším zápase ovšem smolně prohrál s Rusem Alexejem Samsonovem a kvůli horšímu poměru setů ze základní skupiny nepostoupil.

„Chtěli bychom touto formou oba poděkovat vedení České asociace stolního tenisu, která nám uhradila významnou část nákladů na turnaji,“ dodává medailista z Para TT China Open Ivan Karabec.

Zdroj: ping-pong.cz

Foto: ping-pong.cz