Mezinárodní paralympijský výbor (IPC), globální řídící orgán Paralympijského hnutí, a Infostrada Sports, přední sportovní a mediální společnost zajišťující kompletní broadcasterský servis, prodloužily smlouvu o vzájemném partnerství na další čtyři roky, až po zimní paralympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu 2018.

Ve čtyřletém období bude Infostrada vyhledávat, sbírat, aktualizovat, archivovat a distribuovat životopisné informace více než 10 000 sportovců soutěžících na hlavních sportovních akcích pořádaných IPC jako zastřešující mezinárodní organizací pro devět para-sportů. Mezi tyto akce patří třeba atletické mistrovství světa 2015 v Dauhá nebo mistrovství světa v plavání, které se příští rok uskuteční v Glasgow.

IPC bude s Infostradou na sběru životopisných dat spolupracovat, co se týče hlavní para-sportů, formou vyslání týmů, které budou zpovídat jednotlivé sportovce. IPC bude zároveň podporovat národní paralympijské výbory v oblasti dohledávání informací a jejich shromažďování.

Infostrada Sports také přinese Fakta a údaje, tedy náhledy pro každou ze zúčastněných zemí, na mnoha světových šampionátech pořádaných IPC, včetně paralympijských her v Riu de Janeiru 2016 a Pchjongčchangu 2018.

„S Infostrada Sports máme vynikající pracovní vztahy, které se upevňovaly v průběhu uplynulých let. Mají vynikající pověst v poskytování přesně toho, co média potřebují, aby na jedničku pokryla velké para-sportovní události stejně jako paralympijské hry. Těšíme se na pokračování spolupráce v dalších čtyřech letech,“ uvedl generální ředitel IPC Xavier Gonzalez.

„Jsme velmi potěšení, že jsme prodloužili naši spolupráci s IPC, který plní roli řídícího orgánu Paralympijského hnutí a mezinárodní federace pro devět para-sportů. Jako světový lídr v oblasti sportovních informačních služeb, Infostrada Sports má rozsáhlé zkušenosti ve zprostředkovávání obsahu, jakým jsou životopisy, na velkých sportovních událostech. Jsem přesvědčen, že můžeme i nadále poskytovat IPC vysoce kvalitní datové služby, které splní jeho očekávání,“ doplnil generální ředitel Infostrada Sports Danny Menken.

„Být součástí dalších paralympijského hnutí je pro nás čest,“ uzavřel.

Tereza Jelínková