Sportovní projekt určený základním školám se speciálním vzdělávacím programem zažívá nepříliš povedený závěr školního roku 2019/2020. Kvůli bezpečnostním opatřením vůči šíření pandemie covid-19 došlo k přesunutí akcí Paralympijské výzvy na nadcházející podzim. Termíny pro splnění podmínek pro účast v losování o výhru v podobě Sportovního dne či pro zisk unikátních paralympijských diplomů se blíží.

Organizátoři Paralympijské výzvy byli nuceni posunout původní termíny konání Sportovních dní na začátek nadcházejícího školního roku 2020/2021. Všechny školy, kde se měly uskutečnit březnové až červnové Sportovní dny, o své akce rozhodně nepřijdou a zástupci jednotlivých škol budou přímo kontaktováni ohledně domluvy nových podzimních termínů.

Aby se měly na co těšit i další aktivní školy, tak ze zapojených účastníků v projektu budou vylosováni další šťastlivci. Podmínky pro výhru Sportovního dne jsou jednoduché – stačí mít minimálně s dvaceti dětmi splněnou alespoň jednu disciplínu Olympijského diplomu či Odznaku všestrannosti a nezapomenout se zapojit do losování na hlavní stránce v adminu pro zapisování výsledků žáků.

Poslední termín pro vkládání výsledků započítaných pro účast v losování Sportovních dnů Paralympijské výzvy pro podzim 2020 se přesunul z 1. května 2020 na 7. června 2020. Samotné losování se uskuteční 11. června 2020 v sídle Českého Olympijského výboru, a to i za účasti dvojnásobné účastnice paralympijských her Anny Luxové. Reprezentantka v para atletice se již v minulých týdnech zapojila do projektu věnující se základním školám s handicapovanými žáky – v týdenní výzvě online tréninkového deníku ukázkově předvedla disciplínu Olympijského diplomu skok z místa.

Další odměny a speciální paralympijské diplomy pro všechny zapojené děti všech aktivních škol budou jako již tradičně odeslány v průběhu letošního června.

Více informací o Paralympijské výzvě naleznete zde.

Pro přímou registraci školy do projektu klikněte zde.

Text: Martin Steinbach
Foto: Archiv Paralympijské výzvy