První závod sezóny a hned takové počasí! Atleti v Olomouci se však nepříznivých podmínek nezalekli a v rámci prvního kola Českého poháru dosahovali vynikajících výsledků. Bylo vylepšeno několik „osobáků“ a sportovci se nyní mohou připravovat na druhé kolo poháru, které se taktéž v Olomouci uskuteční již za dva týdny.

V neděli 31. května byla v Olomouci zahájena atletická sezóna 2020. Konalo se I. kolo Českého poháru Atletiky ČATHS 2020. I přes deštivé počasí se na závody sjelo celkem 27 mužů a 15 žen. Svou připravenost na sezónu předvedla Anna Muziková z SC JÚ Praha v hodu kuželkou, která překonala své osobní maximum a zároveň přepsala český rekord v této disciplíně.

Deště se nezalekli ani atleti Jaroslav Brož či David Žídek z AOZTP Ostrava, kteří si vylepšili svá osobní maxima v hodu diskem. „Osobák“ si vylepšil také Marek Horský (AOZTP Ostrava) v hodu oštěpem. V disku i oštěpu se podobně dařilo také nováčkovi Radimu Šáchovi (ABB Pardubice).

Současně proběhl závod juniorů v hodu raketkou, kdy v kategorii starší žáci zvítězil Dominik Churý z AK Olomouc. V mladších žákyních vyhrála Natálie Hlavinková (AOZTP Ostrava), soutěž vozíčkářek ovládla Nikola Síkorová (AK Olomouc) a Štepánek Kaloč vybojoval druhé zlato pro AOZTP Ostrava.

Celkové výsledky:

MUŽI (1.kolo ČP ČATHS, Olomouc)
ŽENY (1.kolo ČP ČATHS, Olomouc)
DĚTI (1.kolo ČP ČATHS, Olomouc)

Druhé kolo Českého poháru Atletiky ČATHS 2020 proběhne opět v Olomouci, a to v neděli 14. června. Na závody je možné se přihlásit pouze v písemné formě, maximálně do pátku 5. června, na atletikavozickaru@gmail.com.

Zdroj: Česká asociace tělesně handicapovaných sportovců
Foto: Pavel Václavík