První dva březnové dny zorganizoval organizační výbor Zimních paralympijských her Peking 2022, ve spolupráci s Mezinárodním paralympijským výborem oficiální Seminář vedoucích misí. Tyto semináře se pravidelně konají rok před samotným konáním paralympijských her a jsou pro všechny národní paralympijské výbory významným prvkem v rámci samotných příprav.

Semináře se pravidelně konají v dějišti her, aby se jednotlivé výbory mohly detailně seznámit s dějištěm a sportovišti. S ohledem na pokračující celosvětovou pandemii se tento seminář tentokrát musel odehrát prostřednictvím dvou denní video konference.

Za Český paralympijský výbor se semináře účastnili dva zástupci, kteří obdrželi nejnovější informace z příprav her a jednotlivých kroků organizačního výboru. Semináře jsou rozděleny do několika sekcí, z těch nejdůležitějších je nutné zmínit akreditaci výpravy, logistiku osob a vybavení, sportovní přihlášky, lokální dopravu, bezpečnost, ubytování, boj s dopingem a na programu byla celá řada dalších prezentací.

Na seminář budou navazovat jednání mezi jednotlivými národními paralympijskými výbory a organizačním výborem, kde se již budou řešit požadavky jednotlivých týmů. Zástupce Českého paralympijského výboru čeká toto jednání již 17. března, po kterém budou známy nové informace pro jednotlivé sportovní svazy.

Pro připomenutí – informace o akreditaci novinářů ZDE.

Další informace k Zimním paralympijským hrám v Pekingu ZDE.

Zdroj: Český paralympijský výbor
Foto: beijing2022.cn