Mezinárodní paralympijský výbor (MPV) a celosvětový paralympijský partner Samsung zahájili dne 4. května online soutěž o výběr čtyř vlogerů o sdílení jedinečných příběhů o překonávání překážek na paralympiádě v Tokiu. Soutěže se mohou zúčastnit všichni sportovci, kteří míří na paralympijské hry, ale také zástupci národních paralympijských výborů.

Do 24. května jsou zájemci o účast v soutěži vyzváni, aby vytvořili a zveřejnili videozáznam dlouhý až 60 sekund (a velký maximálně 50 MB) prostřednictvím https://www.paralympic.org/tokyo-2020/samsung-vloggers nebo jejich vlastních kanálů sociálních médií, označením paralympiády a použitím hashtagu #Tokyo2020. Příspěvky mohou být buď v angličtině, nebo v jejich rodném jazyce, a musí ukázat něco jedinečného a poutavého o jejich životě a poskytnout představu o tom, jak by vytvářeli obsah vlogu během období her v Tokiu.

Vlogeři jsou vyzýváni, aby ztělesňovali klíčové poselství společnosti Samsung „Společně pro jeden svět“, mezitím co se připravují na to, ukázat světu úžasné paralympijské výkony a výkony. Panel odborníků ze společností Samsung a MPV poté analyzují videomateriály a určí čtyři úspěšné vlogery, kteří budou vybráni jako součást kampaně.

Celkově bude tým Tokio 2020 Samsung Paralympic Vloggers zahrnovat 18 členů. Kromě čtyř vlogerů vybraných ze soutěže bude v týmu 11 sportovců vybraných společností Samsung a MPV a také tři předem vybraní příznivci paralympijských her.

Projekt Samsung Paralympic Vloggers, který byl původně zahájen v Londýně v roce 2012, zachytil herní zážitky několika předních světových sportovců během posledních čtyř edic paralympijských her. Mezi ně patřili například nejúspěšnější cyklista paralympijské historie Jiří Ježek, americká závodnice na invalidním vozíku Tatyana McFaddenová, brazilská plavecká legenda Daniel Dias a sportovec týmu Refugee 2016 Ibrahim al Hussein.

Craig Spence, hlavní ředitel značky a komunikace IPC, uvedl: „V Tokiu půjde o páté vydání projektu Samsung Paralympic Vlogers, kde sportovci poskytují exkluzivní videoblogy ze zákulisí paralympijských her. Tato jedinečná iniciativa poskytuje fantastický pohled na každodenní život a zkušenosti paralympioniků, kteří se účastní jedné z největších sportovních akcí na světě.“

„Jsme velmi nadšení, když vidíme, jak kreativní sportovci budou při vytváření obsahu pro tuto soutěž a během samotných her. Obsah konkrétně těchto her bude zcela jedinečný, protože se sportovci budou muset přizpůsobit účasti na prvních paralympijských hrách v průběhu celosvětové pandemie.“

Příspěvky vlogerů v rámci paralympijských her v roce 2018 byly s téměř pěti miliony zhlédnutí napříč sociálními médii, pokrytím od vysílacích společností a na stadionech těmi nejúspěšnějšími. Organizátoři chtějí v Tokiu tato čísla ještě překonat.

Veškerý obsah vytvořený na nadcházejících hrách bude nahráván na kanál YouTube MPV, web MPV a účty sociálních médií příslušných vlogerů v období od 24. srpna do 5. září 2021.

Greg Polychronidis, který byl součástí první kampaně paralympijských vlogerů společnosti Samsung v Londýně v roce 2012, vzpomíná: „Bylo to skvělé, protože jsem měl příležitost podělit se o kouzelný svět paralympijských her se všemi našimi příznivci. Díky kampani Samsung Paralympic Vloggers mohou být po celém světě sdíleny nádherné scény z míst i nesrovnatelné okamžiky z paralympijské vesnice a já jsem opravdu hrdý, protože jsem toho byl součástí! “

Chcete-li odeslat své přihlášky, navštivte: https://woobox.com/d2hrtc nebo vstupte na sociální média označením na paralympiádě a použitím hashtagu #Tokyo2020. Uzávěrka pro přihlašování sportovců je 24. května.

Veškeré podrobnosti o tom, jak se zapojit do soutěže, jsou k dispozici online: https://www.paralympic.org/tokyo-2020/samsung-vloggers

Další informace poskytne přímo koordinátor MPV Digital Activations Ryan Hills: ryan.hills@paralympic.org

Zdroj a foto: IPC