Hra je nyní celosvětově k dispozici pro chytré telefony a další zařízení v App Store a Play Store. Bude sloužit jako určité navnadění v rámci očekávání paralympijských her v Tokiu, a také prezentuje úsilí Mezinárodního paralympijského výboru (MPV) o další propagaci para sportu mezi novými mladými diváky.

Hra The Pegasus Dream Tour, vyvinutá společností JP Games, studiem založeným renomovaným japonským herním režisérem Hajime Tabatou, s podporou Worldwide Paralympic Partners Bridgestone a Ottobock, žánrově spadá mezi RPG hry na hrdiny. Umisťuje hráče do virtuálních paralympijských her konaných ve fantasy, futuristické, inkluzivní a rozmanité metropoli Pegasus City. Zástupcem starosty v tomto městě pak není nikdo jiný než Doraemon, jedna z nejznámějších japonských anime postav.

Ve hře si vytvoříte vlastního avatara s názvem „Mine“, který sleduje své sny stát se para sportovcem a je vytvořen na základě vlastní tváře hráče prostřednictvím fotografie pořízené jejich chytrými telefony. Důl může navazovat nové vztahy s jinými avatary tím, že se bude volně pohybovat po městě a účastní se různých soutěží.

„Pegasus Dream Tour pomůže paralympijskému hnutí spojit se a navázat kontakt s novými a mladšími diváky a dále zvýšit povědomí o Para sportu před Tokiem. Chceme, aby se všichni nadšenci her a sportů již zaregistrovali pro tuto průkopnickou videohru, ve které se budou lidé z celého světa virtuálně scházet a budou si moci paralympijské hry užít zcela novým, inovativním a zábavným způsobem,“ říká Craig Spence ředitel komunikace MPV.

Hráči se mohou zapojit do online turnajů v boccii, ve fotbale pět na pět, v atletice pro vozíčkáře a komunikovat s ostatními hráči, kteří se účastní tohoto pohlcujícího paralympijského zážitku nejen jako diváci, ale jako skuteční účastníci.

Hra je k dispozici v pěti jazycích: japonštině, angličtině, francouzštině, němčině a španělštině.

Kromě toho se ve hře představí devět světových para sportovců, jakými jsou japonský hráč boccie Takaki Hirose, kanadský basketbalista Patrick Anderson, novozélandský polní sportovec Holly Robinson a argentinská fotbalová legenda Silvio Velo.

K nim se přidají také Bridgestone Manami Tanaka (tenis na vozíku, Japonsko), Kohei Kobayashi (badminton, Japonsko), Rie Ogura (badminton, Japonsko), Scout Bassett (atletika, USA) a Chaiwat Rattana (atletika, Thajsko).

Zdroj a foto: MPV