Příjemné neformální setkání se uskutečnilo dnes o poledních hodinách japonského místního času na samotné hranici paralympijské vesničky v Tokiu. České reprezentanty Jiřího Suchánka s Vendulou Duškovou a další členy výpravy přišel osobně přivítat velvyslanec České republiky v Japonsku Martin Tomčo. „Věřím, že snaha sportovců se zúročí a medailový úspěch se dostaví,“ uvedl velvyslanec.

Kromě dvou sportovců se setkání zúčastnila také například vedoucí výpravy Lenka Matošková nebo hlavní lékař českých reprezentantů Libor Musil. Velvyslanec Martin Tomčo působí na své pozici v Japonsku od června 2019.

„Přestože pandemické restrikce jsou velice přísné a prakticky nedovolují běžné setkávání, tak jsem moc rád, že se tato možnost setkání objevila a já tak mohl vidět ten zápal a odhodlání českých reprezentantů. Držím palce všem, aby to dobře vyšlo!“ okomentoval společné setkání český velvyslanec v Japonsku.

Češti reprezentanti přiblížili velvyslanci aspekty vlastní sportovní přípravy na tokijské hry a osobně převzali dary – tradiční japonské sošky pro štětí Daruma – od zástupců české ambasády v Japonsku. Dárky si odnesl také pan Tomčo, který obdržel několik kusů oblečení z aktuální paralympijské kolekce. Příjemné půlhodinové setkání bylo zakončeno společnou fotografií pod ústředním paralympijským symbolem Agitos.

Text a foto: Martin Steinbach