Paralympionikům z Letních paralympijských her v Tokiu se dostalo poděkování z úst předsedy Senátu Parlamentu ČR Miloše Vystrčila. Stalo se tak týden po slavnostním přijetí předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radkem Vondráčkem. Tentokrát se ale k medailistům a vybraným členům výpravy přidala i velká část zbylých paralympioniků z Tokia.

Slavnostní přijetí se zúčastnilo sedm medailistů z paralympiády v Tokiu – Adam Peška, Aleš Kisý, Šárka Musilová, Anna Luxová, Arnošt Petráček, Jiří Suchánek a Petr Svatoš. Jediným chybějícím tak byl omluvený David Drahonínský. K para sportovcům se připojilo i dalších patnáct reprezentantů z Tokia.

Poděkování všem členům výpravy se jako první ujal předseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil. Následné slovo si převzala výkonná předsedkyně Českého paralympijského výboru Alena Erlebachová a Lenka Kovářová, ředitelka Vysokoškolského sportovní centra MŠMT České republiky. Úvodní proslovy uzavřela svou řečí Šárka Musilová, která poděkovala za všechny sportovce z Tokia. Pan Miloš Vystrčil následně předal všem reprezentantům pamětní listy a květiny.

,,Je strašně hezké, že nás politici slavnostně přijímají. Jsem za to rád, protože jsou handicapovaní sportovci více vidět, a díky tomu máme možnost prosadit se mezi lidmi,“ okomentoval setkání bronzový medailista z Tokia Aleš Kisý.

 

Text: Milan Pokorný
Foto: Jan Malý