O víkendových dnech 6. a 7. listopadu se v Olomouci uskutečnilo mistrovství České republiky v showdownu mužů jednotlivců. Tuzemská elitní dvanáctka hráčů, kteří ať už postoupili přímo či si svoji účast na domácím šampionátu museli vybojovat v kvalifikaci, se sešli opět v hanácké metropoli po roční pauze způsobené světovou pandemii Covid – 19. Program a zápasy byly velmi náročné, neboť se hrálo opět na 3 vítězné sety systémem každý s každým.

Olomoucký oddíl se ujal pořadatelství již potřetí za sebou. Turnaj se již tradičně odehrál v prostorách Základní školy profesora Vejdovského v Olomouci. Republikový šampionát skončil obrovským překvapením, neboť svůj premiérový titul si připsal Tomáš Mysliveček z BSC Praha, který zúročil svojí píli a dřinu, když udolal druhého Ondřeje Kodeta z oddílu TJ Zora Praha.

Bronzová medaile putovala do Brna zásluhou Bena Levíčka, který ukázal, že i dravé mládí má své přední místo mezi tuzemskou showdovnovou elitou. Nejlepším hráčem v konečném pořadí domácího oddílu SK Sigma Olomouc, byl až sedmý David Hájek, který je zároveň předsedou olomouckého klubu.

Právě David Hájek za celý organizační tým republikového šampionátu závěrem dodal: „Velké poděkování patří Českému svazu zrakově postižených sportovců, který celou akci financoval. Dalšími sponzory, kteří se podíleli na cenách pro hráče jsou zámečnická firma PANAD a náš kmenový klub SK Sigma Olomouc. Hráči si odnesli věcné ceny v podobě přívěsků ve tvaru pálky, praktického nákrčníku, propagačních předmětů Sigmy Olomouc a také několik balíčků zdravých dobrot na dodání energie.“

Další velké poděkování patří rozhodčím, kteří museli odpískat spoustu dlouhých a náročných zápasů, a také hráčům za fair play a hladký bezproblémový průběh celé akce. Tímto tedy uzavíráme sérií mistrovství České republiky v showdownu v Olomouci a rádi předáváme štafetu dále.

Konečné pořadí hráčů:

  1. Tomáš Mysliveček BSC Praha
  2. Ondřej Kodet TJ Zora Praha
  3. Ben Levíček Tandem Brno
  4. Luboš Zajíc TJ Zora Praha
  5. Pavel Michelfeit Tandem Brno
  6. Šimon Rejtar Tandem Brno
  7. David Hájek Sigma Olomouc
  8. Jan Řežucha Sigma Olomouc
  9. Petr Bayer BSC Praha
  10. Pavel Klim Tandem Brno
  11. Tomáš Rys Tandem Brno
  12. Josef Dokoupil Sigma Olomouc

Zdroj a foto: Český svaz zrakově postižených sportovců