Původně se velké superfinále mělo konat ve zlínské PSG Aréně už příští týden. Nakonec se ale organizátoři s ohledem na vývoj epidemiologické situace, i účasti reprezentantů ve všech tuzemských klubech rozhodli, že sezóna 2021/2022 vyvrcholí až v závěru března. Nový termín stanovili včera zástupci všech tuzemských para ligových klubů na společném online jednání na 25. a 26. března 2022. Místo konání zůstává nezměněno. Finále bude hostit Zlín.

Superfinále je netradičním zakončením České para hokejové ligy. Ta v podstatě dva roky nezná kvůli koronavirovým omezením svého jasného vítěze. Základní část letošní sezóny tak vyvrcholí na jednom místě. O titul se utkají týmy SKV Sharks Karlovy Vary a Parahokej Havířov, kteří po základní části skončili na prvních dvou příčkách. Karlovarští přitom vyhráli základní para ligovou část po dlouhých dvanácti letech. Nasbírali v deseti zápasech šest vítězství a dvaadvacet bodů.

Do souboje o zlato už nezasáhne Zlín, a to přesto, že právě v jeho kádru jsou nejlepší hráči kanadského bodování ligy. Tabulku z osmadvaceti body vede Zdeněk Hábl, kterého následuje Martin Joppa. Také nejlepší letošní střelec je ze Zlína, s patnácti góly se jim stal opět slovenský reprezentant Martin Joppa. Nejlepším nahrávačem pak opět s osmnácti asistencemi Zdeněk Hábl. Zlín se přesto utká v souboji o bronz v rámci domácího superfinále s týmem Pardubic.

Boj o páté a šesté místo pak bude patřit pražské Spartě a olomouckým KohoutůmPrávě zápas posledních dvou týmů odstartuje 25. března 2022 od 14:00 superfinále ve zlínské PSG Aréně. Všechny týmy odehrají dva vzájemné bodované duely. O vítězi České para hokejové ligy se pak rozhodne v sobotu 26. března od 15:00„Doufáme, že si vynahradíme tu dvouletou absenci řádného zakončení ligy a bude to konečně důstojné, napínavé finále para hokejové ligy. Všechny týmy se na to už těší,“ řekl za vedení České para hokejové ligy Jan Chlubna„Bylo by skvělé, kdyby u toho mohli být i fanoušci. Rodiny para hokejistů prožívají každý zápas, všichni hrajeme ve svém volnu, po práci a takové superfinále je odměnou nejen pro nás, para hokejisty, ale i pro naše rodiny, fanoušky. Snad si vrchol našich tréninků, úsilí a několika let para ligy bez play off teď užijeme společně,“ dodal organizátor superfinále České para hokejové ligy Jan Matoušek.

Text: Zuzana Glacová
Foto: Daniel Seifert