V sobotu 7. května byl v Olomouci zahájen tradiční Český pohár atletiky České asociace tělesně handicapovaných sportovců. I přesto, že bylo počasí proměnlivé tak se účastníkům dařilo. Mezi ženami si nejlépe vedla domácí závodnice AK Olomouc – Eva Kacanu. Na druhém místě se umístila Tereza Wargová (ABB Pardubice) a na třetím místě Anna Marcaníková (AC Wozmeni Zlín). Mezi muži si nejlépe si vedl Jaroslav Petrouš (ABB Pardubice). Na druhém místě pak domácí závodník Dušan Ščambura (AK Olomouc) a na třetím místě se umístil nováček Stanislav Hanuš z ABB Pardubice.

Kompletní výsledky ZDE.

Souběžně proběhlo I. Kolo Juniorského pohárku 2022 , kde na prvním místě mezi dívkami skončila Ostravská Závodnice Natálie Hlavinková a na druhém místě domácí závodnice Karolina Stratilová a na třetím místě také domácí závodnice Natálie Růžičková, mezi chlapci si nejlépe vedl Štěpán Kaloč z SSK Vítkovice, druhé místo vybojoval Michal Terazka z ABB Pardubice a bronz získal nejmladší domácí závodník Mikuláš Rak.

Kompletní výsledky Juniorského poháru  ZDE.

Velké poděkování za pomoc při zajištění hladkého průběhu závodů patří příslušníkům Armády České republiky, příslušníkům 153 žpr,  pod vedením kpt. Mgr. Dany Václavíkové, vedoucí komunitního centra pro válečné veterány.

Zdroj: ČATHS
Foto: Pavel Václavík