V pondělí 9. května se v sídle Italského paralympijského výboru v Římě uskutečnilo rozlosování základních skupin Mistrovství Evropy divize A fotbalu nevidomých, které se uskuteční v termínu od 7. do 17. června 2022 v italské Pescaře. Češi se ve skupině postupně utkají s Tureckem, Francií, Řeckem a Itálií.

Skupinu B potom tvoří nevidomí fotbalisté Německa, Španělska, Anglie, Rumunska a Polska. Zápasy evropského šampionátu se budou hrát od 10. do 17. června.

Přesný program zápasů České fotbalové reprezentace:

  1. 6. od 17:30 Česko – Turecko
  2. 6. od 17:30 Česko – Francie
  3. 6. od 11:30 Česko – Řecko
  4. 6. od 17:30 Česko – Itálie

Dva nejlepší celky z každé základní skupiny si zajistí postup přímo do semifinále. Čtvrtfinále se na evropském šampionátu bohužel nehraje.

Celky na 3. a 4. místě si zahrají křížovým systémem A3 vs. B4 a A4 vs. B3 v tzv. play-out. Vítězové této části turnaje se utkají o konečné 5. místo a na poražené celky čeká souboj o 7.-8. místo. Týmy, které se v základních skupinách umístí na 5. místě si zahrají společně proti sobě zápas o 9. místo.

Cílem české reprezentace je uhrát v nabité konkurenci, co nejlepší výsledek. Tím by pro náš výběr bylo 8. místo, které by mělo zajistit nesestup a jistotu účasti na dalším šampionátu starého kontinentu.

Aktuální informace z evropského šampionátu naleznete ZDE.

Zdroj: Český svaz zrakově postižených sportovců