Paraflorbalová liga se po dvouleté pauze konečně dočkala vyvrcholení v podobě play-off. Ligový titul za sezónu 2021/2022 získali hráči FBC Štíři České Budějovice, kteří ve finálové bitvě udolali Tatran Střešovice 5:2.

Čtyři hůře postavené týmy po základní části paraflorbalové ligy se snažily probojovat se do TOP 4 vítězstvím ve čtvrtfinálové sérii, která by jim navíc zajistila dodatečnou účast v bojích o medaile.

Pro kvalifikaci do semifinále bylo potřeba vyhrát dva zápasy ve čtvrtfinálové sérii. První dvojice, ze které vzešel dodatečný semifinalista, se utvořila z SKV Praha ComAp Teamu a Paraflorbalu Ostrava. Pražský tým skončil po základní části čtvrtý, Ostravané pátí. Ačkoliv šlo o souboj týmů, které se po základní části nacházely hned vedle sebe, byly jejich vzájemné duely ve čtvrtfinále překvapivě jednoznačné. Pražané ovládli sérii s jednou inkasovanou brankou a ze vstřeleného gólu se radovali celkem osm krát. Po vítězstvích 5:1 a 3:0 se tak bez větších potížích kvalifikovali do semifinále.

O druhém postupujícím ze čtvrteční předehrávky se rozhodovalo mezi Vikings Most a SKH Meteor Plzeň. Ani tady se žádné překvapení nekonalo. Tým Mostu, který skončil po základní části na třetím místě, si Poradil s posledním Meteorem Plzeň 5:1 a 3:0. Meteoru nepomohla ani zdánlivá výhoda v podobě domácího prostředí.

Semifinále tak doplnily týmy SKV Praha ComAp Team a Vikings Most, na které čekaly těžké výzvy v podobě Tatranu Střešovice a FBC Štířů České Budějovice. Tatran Střešovice je celkem který v paraflorbalové lize posbíral od jejího vzniku nejvíce cenných kovů, Budějovický tým je zase týmem s největším počtem titulů.

A byly to právě favorizované týmy, kdo nakonec došel až do finále sezóny 2021/2022. Tatran za dva zápasy inkasoval jednou a po rychlých kombinacích se radoval se z výher 6:0 a 5:1. Budějovičtí Štíři porazili pražský ComAp Team jednoznačně 11:2 a 6:1.

V sobotu následovaly zápasy o celkové umístění. Hráči Paraflorbalu Ostrava vstřelili o jediný gól více než METEOR Plzeň a po vyrovnané bitvě o 5. místo vyhráli 4:3. Bronzovou medaili získal pražský ComAp Team, který těsně udolal mostecké Vikingy 5:4 a oproti umístění po základní části tak poskočil o místo výš.

A ve velkém finále mezi těžkými vahami z FBC Štíři České Budějovice a z Tatranu Střešovice rozhodla střelecká efektivita a rychlá hra. Budějovičtí Štíři výhrou 5:2 získali další paraflorbalový titul a potvrdili své umístění ze základní části.

 

Program play-off turnaje v Plzni

12. 5.

Čtvrtfinále: SKV Praha ComAp Team (4. místo po zákl. č.) – Paraflorbal Ostrava (5. místo po zákl. č.) 5:1 a 3:0

Čtvrtfinále: Vikings Most (3. po základní části) – SKH Meteror Plzeň (6. po základní části) 5:0, 6:2

13. 5.

Semifinále: Tatran Střešovice (2. po zákl. č.) – Vikings Most (kvalifikace z čtvrtfinále) 6:0, 5:1

Semifinále: FBC Štíři České Budějovice (1. po zákl. č.) – 11:2, 6:1 SKV Praha ComAp Team (kvalifikace z čtvrtfinále)

14. 5.

Zápas o 5. místo: Paraflorbal Ostrava – SKH METEOR Plzeň 4:3

Zápas o 3. místo: Vikings Most – SKV Praha ComAp Team 4:5

Zápas o 1. místo: FBC Štíři České Budějovice – Tatran Střešovice 5:2

 

Celkové pořadí:

  1. FBC Štíři České Budějovice
  2. Tatran Střešovice
  3. SKV Praha ComAp Team
  4. Vikings Most
  5. Paraflorbal Ostrava
  6. SKH METEOR Plzeň

 

Autor: Michael Schuster