V sobotu 21. května proběhlo druhé kolo KZR – Kontrolního závodu reprezentace – pořádané Českým střeleckým svazem. Závod se uskutečnil na střelnici v plzeňských Lobzích a to i za účasti paralympijského reprezentanta Jakuba Koska. Třetí kolo závodu je naplánováno na začátek srpna. 

V „kontrolálku“ mezi těmi nejlepšími střelci svazu startovalo i osm střelců kategorie SH1. Střelci absolvovali dvě disciplíny: vzduchová pistole 60 (P1) a sportovní pistole 30+30 (P3). Obojí se střílelo v jeden den. V sobotu ráno se začalo na VzPi60 (P1), na kterou nastoupilo osm střelců, přičemž nejlepší nástřel měl Jiří Němec s 554 body z oddílu SSK Borek.

V pořadí druhý skončil Jakub Kosek hájící barvy SSK ELÁN Olomouc s 542 body a třetí místo bral Václav Vilímek z SSK Gunshot – SK Moravia, který si připsal 528 bodů. Především výsledek Václava udělal pořadatelům a zástupcům svazu radost, protože tento sportovec splňuje příslib nové posily do reprezentačního týmu.

Odpoledne ten samý den se střílela „sportka“ SP30+30 (P3), to už v kategorii SH1 startovali pouze dva střelci. Jedním z nich byl i celkový vítěz této kategorie Jakub Kosek, který se blýskl nástřelem za 570 bodů. Druhý s nástřelem 518 bodů skončil František Konečný.

Třetí kolo Kontrolního závodu reprezentace 2022 bude probíhat ve dnech 5. až 7. srpna.

Zdroj a foto: Český střelecký svaz