Ve dnech 2. až 4. prosince se ve španělské Barceloně uskuteční další ročník prestižního a tradičního mezinárodního turnaje v goalballu, kterého se tentokrát zúčastní také reprezentační výběr České republiky.

Po covidové pauze a částečné obměně týmu po neúspěchu z mistrovství Evropy, které se konalo v roce 2019 v německém Rostocku, kdy tým sestoupil z divize A, se podařilo v letošním roce restartovat reprezentační tým i s novými hráči. Turnaje se zúčastní reprezentační týmy České republiky, domácího a pořádajícího Katalánska, Francie a nejsilnější Brazílie, která by měla podle papírových předpokladů ovládnout celý turnaj. Ve skupině se hraje systémem utkání každý s každým a potom se dle umístění budou hrát semifinálové zápasy, zápas o konečné třetí místo a finále.

Soupiska české goalballové reprezentace pro mezinárodní turnaj v Barceloně: Lukáš Valer, Tomáš Mysliveček, Vilém Včala a Daniel Přikryl (všichni hráči BSC Praha) a Tomáš Jirout (TJ Zora Praha).

Trenérka reprezentace: Petra Paďourová

Dvěma hráčům nově se tvořící reprezentace není ještě ani dvacet šest let, takže budou teprve nabírat zkušenosti. Proto by bylo třetí místo s takto omlazeným týmem velkým úspěchem, i když ho určitě střelecky potáhnou staronové opory Lukáš Valer a Tomáš Jirout.

Přímé přenosy z turnaje bude možné sledovat zde:

ESPORT+: https://www.esportplus.tv/identity/63750bb07f6a1f33fc5984ea

YOUTUBE Friday: https://www.youtube.com/watch?v=JHxk0iKLZ0A

YOUTUBE Sobota ráno: https://www.youtube.com/watch?v=IW8k0AEBfqQ

YOUTUBE Sobota odpoledne: https://www.youtube.com/watch?v=dOY4H957ays

YOUTUBE Neděle: https://www.youtube.com/watch?v=-TUonIysEJo

Program zápasů česká goalballové reprezentace:

Pátek 2. 12. 2022

Česko – Brazílie 18:00

Sobota 3. 12. 2022

Česko – Katalánsko 10:30

Česko – Francie 15:30