Vedení Českého paralympijského výboru se hned po svém zvolení v loňském roce rozhodlo, že poskytne vozy Toyota všem paralympijským medailistům z Tokia, kteří o tuto službu budou mít zájem. Jako poslední dostal automobil stolní tenista Petr Svatoš. „Auto mi velmi usnadní život. Díky Toyotě mohu nyní bez problému dojíždět jak na tréninky, tak i na turnaje,“ prozradil bronzový medailista z Tokia. 

Vozy značky Toyota mohou sportovci využívat až do konce roku 2024. Auta jim tak mohou usnadňovat cestování i během přípravy na paralympijské hry do Paříže. „Někteří medailisté si na automobil museli nějakou chvíli počkat, protože jich byl na světovém trhnu nedostatek. Na vůz nemají medailisté nárok automaticky, jedná se o podporu v rámci možností, které má Český paralympijský výbor, a právě tento projekt nám dává smysl,“ popsal podmínky zapůjčení předseda ČPV Zbyněk Sýkora.

Nabídku využili lukostřelci Šárka Pultar Musilová a David Drahonínský, plavec Arnošt Petráček nebo medailisté z týmové soutěže stolních tenistů Jiří Suchánek a Petr Svatoš. „Jsem moc rád, že mi byl poskytnut vůz Toyota PROACE CITY. V mých očích je největší předností tohoto vozu jeho prostornost. Jelikož velmi často vozím více než jeden vozík, je to velmi vítaná vlastnost. Díky posuvným dveřím se velmi zjednodušilo nakládání, protože nyní není potřeba celý vozík rozkládat a vejde se mi do auta vcelku. Měl jsem již možnost tento vůz vyzkoušet jak na krátké, tak i na dlouhé vzdálenosti a jsem s ním ve všech ohledech velmi spokojený. Chtěl bych poděkovat Českému paralympijskému výboru a Toyotě, že mi tento vůz poskytli. Doufám, že mi pomůže k dalším sportovním úspěchům,“ dodal Svatoš, který na automobil čekal z českých parasportovců nejdéle. 

Toyotou jezdí i jedna z ambasadorek této značky, atletka a bronzová medailistka z Tokia, Anna Luxová.