Letošní ročník EDGA Tour, který paragolfistům nabídne několik desítek turnajů, v rámci kterých bude možné sbírat body do světového žebříčku WR4GD, odstartoval lednovými turnaji i s českou účastí. Do Portugalska odcestovala pětice našich reprezentantů, kteří zde úspěšně absolvovali dva turnaje – Amendoeira O’Connor a Amendoeira Faldo.

Dějištěm prvního turnaje EDGA Amendoeira O’Connor se ve dnech 13. až 15. ledna stal Amendoeira Golf Resort v Portugalsku. České národní barvy zde reprezentovala pětice paragolfistů ve složení Vlastimil Hebelka, Václav Mráz, David Sellner, Milan Turek a Vladimír Zelenka.

Fantastický start nové sezony se vydařil prvně jmenovanému Vlastimilovi Hebelkovi, který odehrál dvě vyrovnaná soutěžní kola, v kategorii stableford za sebou zanechal všechny soupeře a vybojoval tak první letošní zlato pro český paragolf!

Druhý EDGA turnaj – Amendoeira Faldo – se ve stejném portugalském resortu uskutečnil ve dnech 17. až 19. ledna a opět z toho byla medailová radost pro českou výpravu. Tentokrát se zaskvěl David Sellner, který ve dvou hracích dnech předvedl výborné výkony, a nakonec dosáhl na perfektní druhé místo.

V rámci letošní turnajové série EDGA Tour se minimálně jeden turnaj uskuteční také na české půdě. V polovině června se v resortu Black Bridge v Praze odehraje 2023 Czech Disabled Golf Masters.

Zdroj a foto: CZDGA