Ve dnech 9. až 11. března se v Maroku konal již druhý ročník mezinárodního atletického mítinku. Na Marrakech 2023 WPA Grand Prix se v silné konkurenci 41 států a více než 400 sportovců neztratilo ani 14 reprezentantů České republiky. Ti dokázali vybojovat celkem 17 cenných kovů – z toho tři zlaté, devět stříbrných a pět bronzových medailí.

Mezi nejúspěšnější sportovce celého Grand Prix se řadí Aleš Kisý, který dokázal vybojovat dvě zlaté medaile v hodu oštěpem a také ve vrhu koulí. Nejvíce cenných kovů získala Miroslava Obrová, která poslední den zvítězila v hodu diskem a také přidala dvě stříbra v hodu oštěpem a ve vrhu koulí.

Soutěže v hod diskem byly pro české národní barvy těmi vůbec nejúspěšnějšími. V této disciplíně získali Jaroslav Petrouš, Michal Vimmer, Martin Adamčik, Martin Dvořák krásnou stříbrnou příčku. Bronzovou medaili doplnili Marek Douda a Jaroslav Brož.

Jedinými zástupci v běžeckých disciplínách byl Ondřej Bartošek a Anna Luxová. Prvně jmenovaný překonal svá osobní maxima a v běhu na 100 metrů obsadil třetí příčku a stříbro vybojoval v běhu na 200 metrů. Luxová dokázala v běhu na 100 metrů obsadit druhé místo.

Mezi medailisty nechyběl ani Lukáš Hirka, který v hodu oštěpem našel přemožitele pouze u domácího borce a obsadil druhé místo. Martin Kukla skončil třetí ve stejné disciplíně. Dalšími českými zástupci, kteří sice nedosáhli na vytoužená pódiová umístění, ale předvedli výkony za hranicí osobních rekordů, byli Jan Majo a Jaroslav Teichmann.

Kompletní výsledkový servis českých sportovců ZDE.

Zdroj a foto: Aneta Inochovská, Česká asociace tělesně handicapovaných sportovců