České sledge hokejové reprezentaci vyšel ideálně vstup do světového šampionátu v Koreji. V úvodním zápase porazili Norsko 3:1, ve druhém měření sil jim pak stačil jediný gól na to, aby si připsali druhé vítězství, když 1:0 porazili Švédsko. Tyto dva úspěchy jim zajistily účast v semifinále a také na paralympijských hrách v Soči. 

Až do letoška se žádný český kolektiv nedostal na dvě letní či zimní paralympiády v řadě. Teď tuhle černou šňůru přetrhli sledge hokejisté. Na mistrovství světa vyhráli první i druhý duel a můžou se těšit nejenom na semifinále turnaje, ale i na hry do Soči.

Do mistrovství světa vstoupili Češi soubojem s Nory, bohužel ale nezačali vůbec dobře a hned od páté minuty prohrávali po gólu Bakkeho. Svěřenci trenéra Jiřího Břízy ale nesložili zbraně a ještě v první třetině vyrovnali díky důrazu Raula, který do úspěšného konce dotáhl akci Bergera.

Ve druhé části se našim reprezentantům podařilo obrátit vývoj zápasu, když druhou branku v zápase přidal Raul. Češi stav 2:1 drželi až do samotného závěru zápasu, Norové tak sáhli ke hře bez gólmana, ale tento jejich krok potrestal třetí brankou Palát, a bylo rozhodnuto.

Ve druhém zápase, hodně důležitém pro vývoj skupiny, se Češi postavili dalšímu skandinávskému soupeři, Švédům. A i tento důležitý duel nakonec český tým zvládl, stačila k tomu tentokrát jediná branka.

Po úvodní bezbrankové třetině to vypadalo, že i druhá část skončí bez gólu, ve 29. minutě se ale střelou nad lapačku prosadil Berger a poslal Čechy do vedení. A tato branka byla nakonec vítěznou, protože ve třetí třetině znovu žádný další gól nepadl.