Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) oznámil, že poskytne nejkomplexnější on-line zpravodajství v historii paralympijských her – letos v březnu odvysílá ze Soči přes 300 hodin přímých přenosů na svém portálu paralympic.org. Pět HD kanálů pokryje všechny zimní soutěže, kolektiv autorů se navíc chystá v průběhu Her vyprodukovat okolo 150 článků.

Kromě pokrytí zahajovacího a závěrečného ceremoniálu budou webové stránky IPC na čtyřech HD kanálech vysílat živé, nepřetržité denní zpravodajství z alpského lyžování, klasického lyžování, sledge hokeje a curlingu. Pátý kanál bude vysílat smíšené zpravodajství ze všech sportů, na všech kanálech bude k dispozici anglický komentář.

Po skončení každého soutěžního dne budou všechny sportovní akce včetně jednotlivých zápasů ve sledge hokeji a curlingu k dispozici jako video na vyžádání na adrese www.youtube.com/ParalympicSportTV, dostupné budou také denní videosouhrny nejzajímavějších momentů z každého sportu.

K dispozici budou také živé výsledky, navíc kolektiv autorů se chystá denně poskytnout hloubkové „sondy“ do všech pěti sportů, včetně rozhovorů s vedoucími sportovci. Odhaduje se, že v průběhu Her by mohlo vzniknout kolem 150 článků.

„Naším cílem pro Soči 2014 je pokrýt Hry a všechny sporty ze všech úhlů směsí živého vysílání, živých výsledků a hloubkových zpráv. Chystáme nejkomplexnější pokrytí paralympijských her v historii. Chceme navázat na úspěch v Londýně 2012, kdy se na internetových stránkách IPC objevil rekordní počet návštěvníků a na Twitteru byla paralympiáda číslem jedna mezi sportovními událostmi roku,“ říká ředitel komunikačního oddělení IPC Craig Spence.

„Abychom dosáhli svého cíle, návštěvníky našich on-line platforem také vezmeme do zákulisí Her a ukážeme jim exkluzivně každodenní život soutěžících sportovců,“ dodává Spence.

Na stránkách IPC budou v průběhu Her životopisy všech atletů účastnících se paralympiády, tým fotografů navíc nabídne tisíce snímků ze všech sportů.

S blížícím se začátkem Her v Soči oznámil IPC také své ambiciózní plány týkající se sociálních sítí, novinky a exkluzivní informace ze Soči budou k nalezení na:

www.twitter.com/Paralympic a www.facebook.com/ParalympicGames

www.twitter.com/IPCAlpine a www.facebook.com/IPCAlpineSkiing

www.twitter.com/IPCNordic a www.facebook.com/IPCNordicSkiing

www.twitter.com/IPCISH a www.facebook.com/IceSledgeHockey

Tereza Jelínková