Česká sledge hokejová reprezentace si z přípravného turnaje v ruském Podolsku odváží třetí místo. Naši reprezentanti na úvod těsně prohráli s Norskem, poté zdolali Švédy a nakonec podlehli jednoznačně silnému domácímu výběru, který vyhrál všechny tři zápasy a obsadil na domácím turnaji první místo.

Český tým neodletěl do Ruska v nejsilnější možné sestavě, i tak ale očekával v lednovém měření lepší výsledky. V úvodním zápase podlehli Norsku těsně 1:2, seveřané však měli v zápase navrch a našim se nedařilo dostávat do střeleckých pozic.

Druhý zápas už vyšel lépe. Češi sice po dvou třetinách hráli se Švédy nerozhodně 2:2, vyšla jim ale třetí část. Tam se nejdříve dostali do vedení a v samotném závěru pojistili výsledek trefou do prázdné branky skandinávského soupeře.

Posledním soupeřem českého výběru na ruském turnaji byli domácí. Ti vyhráli oba předchozí zápasy a byli favoritem i před utkáním s naší reprezentací, kterou nakonec porazili přesvědčivě 6:0. S přehledem si tak došli pro celkové vítězství v turnaji, zatímco Češi skončili na třetím místě.

Ruský výběr ukázal, že přípravu na domácí paralympiádu pojal opravdu vážně, a už čtyři roky po svém vzniku se řadí k aspirantům na medailové boje. Naopak Češi nebyli se svým vystoupením v Podolsku příliš spokojeni. „Nedařily se nám kombinace ani střely na branku. Pochválit lze výkony obou brankářů, ale jinak spokojený nejsem,“ řekl webu caths.cz trenér reprezentačního mužstva Jiří Bříza.

Českou reprezentaci čeká začátkem února společné soustředění právě se silnými Rusy, které se bude konat ve Zlíně. Před samotným začátkem paralympiády ještě do České republiky zavítá korejský výběr, což bude pro náš tým poslední prověrka před paralympiádou.

 Foto: Russian Paralympic Committee