Snowboardistka Bibian Mentel-Speeová pokračuje ve skvělých výkonech, které letos podává, také ve španělské La Molině, kde se jede finále světového poháru, když si i zde udržela stoprocentní neporazitelnost. V letošní sezoně SP vyhrála všech šest závodů s tím, že ten úplně poslední se jede ve středu.

Ve velmi větrných podmínkách byla nizozemská snowboardcrossařka nejrychlejší ve všech třech kolech a s konečným celkovým časem 1:27,37, který se skládá ze dvou nejrychlejších jízd, ukázala, proč je právě ona největší favoritkou na zlato z blížící se paralympiády v Soči, kde budou mít snowboardisté premiéru.

Její největší soupeřkou bude v Rusku určitě Američanka Amy Purdyová, která v La Molině skončila stejně jako v předchozích závodech SP druhá. Pro třetí místo si dojela další americká závodnice Nicole Roundyová.

Mezi muži dominoval Američan Evan Strong, i když celkovým vítězem letošního světového poháru se stal jeho krajan Michael Shea, kterému k tomu ve Španělsku stačilo i čtvrté místo.

Na druhém místě skončil v La Molině Fin Matti Suur-Hamari, který se na stupně vítězů dostal letos v SP podruhé, třetí skončil další Američan Keith Gabriel.

V kategorii mužů s postižením horních končetin vyhrál při svém debutu ve světovém poháru Rakušan Patrick Mayrhofer před druhým Robertem Cavicchim z Itálie a Španělem Adriánem Garcíou.

Tomáš Vaverka v katalánské části Pyrenejí vinou bolavého kolena schází, ale na paralympiádu se připravuje a těší.

Tereza Jelínková