Český hokejový tým v Soči na nic nečekal a hned první den po příletu se naplno pustil do tréninku. Po dopoledním fyzickém tréninku se dostal výběr trenéra Jiřího Břízy i na led tréninkové haly. Sledge hokejisté měli první trénink naplánovaný v rozvrhu už v den příletu, ten se ovšem i dle očekávání nestíhal, a tak členové národního týmu měli v neděli ještě volno.

S přípravou na první zápas začali až pondělním dopoledním tréninkem, po kterém následoval i první trénink na ledě.

„Ráno jsme zařadili kondiční trénink, protože v sobotu hrajeme první zápas také ráno, takže se snažíme sladit biorytmus a dohnat časový posun,“ vysvětloval trenér Bříza. Druhá tréninková jednotka čekala na hokejisty po poledni, tentokrát už na ledě.

„Ten druhý trénink byl na takové to zapracování se, zvyknutí si po týdnu na výstroj, protože cargo letělo dříve,“ popisoval náplň kouč reprezentace. „Z taktického hlediska tam byla dvě cvičení na založení útoku, kde máme několik variant, řešili jsme i přechod středního pásma,“ doplnil Bříza. Ten dnes nemohl na tréninku počítat se dvěma hráči ze zdravotních důvodů, jinak byl tým kompletní.

Dobrou náladu, která během tréninku panovala, nezkazily ani obavy o bezpečnost. „My jsme vytrénovaní. Už když jsme letěli na MS do Koreje, tak panovaly obavy z útoku Severokorejců,“ prozrazuje manager týmu Hamrla. Zároveň ale dodává, že teď ani žádné obavy nepanují. „Olympiáda tady proběhla bezproblémově, zatím tak probíhá i paralympiáda. Kluci to vůbec neřeší.“