Ukrajinská výprava na zimní paralympiádě v Rusku zůstane a aktivně se jí zúčastní. Oznámil to dnes předseda ukrajinského paralympijského výboru Valerij Šuškevič. Ten dnes odpoledne předstoupil před novináře a po dlouhém projevu nakonec prohlásil, že ukrajinská výprava zůstává v Soči a bude bojovat s ostatními sportovci o medaile. 

Šuškevič ze začátku dlouze hovořil o duchu olympismu a paralympismu i tradicích, podle kterých by měly v době konání olympijských her ustat všechny konflikty. Zmínil, že přáním všech ukrajinských sportovců je mír, a to nejen na Ukrajině, ale v celém světě

Ukrajinská výprava se ve čtvrtek večer účastnila přivítání ve vesnici. Moment, při kterém vystoupala ukrajinská vlajka na stožár vedle ostatních, označil Šuškevič za moment míru a ukrajinskou vlajku nazval „vlajkou za mír“. Dodal, že ukrajinští sportovci po tomto aktu křičeli „mír pro Ukrajinu“ a dostalo se jim podpory z řad přihlížejících sportovců.

„Zůstáváme proto, aby se nezapomnělo na Ukrajinu, stát, který sem postal svůj národní tým, aby se účastnil paralympijských her a reprezntoval jej. Hlavním podporovatelem našeho týmu je stát, tedy lidé Ukrajiny. Nevím, jak se nám bude dařit, ale doufám, že co nejlépe,“  přál si na závěr Šuškevič.