Ve čtvrtek večer byla slavnostně představena nová kolekce Alpine Pro pro olympioniky a paralympioniky z České republiky. Ti se v oblečení, jehož design je inspirován Muchovou tvorbou, představí na zimních olympijských i paralympijských hrách v Soči. Hlavní devizou je čistý design a symbol lipového listu.

Kompletní kolekci představil ve čtvrtek večer v Obecním domě v Praze balet Národního divadla. Zatímco oblečení pro olympiádu a paralympiádu v Londýně bylo inspirováno dílem Františka Kupky, předlohou pro design aktuální kolekce se stala poštovní známka z dílny Alfonse Muchy. Jedná se o vůbec první československou známku, na níž je vyobrazen pražský hrad lemován lipovými listy. O převod této předlohy do vizuálního stylu se postaral akademický malíř Milan Jaroš.

Na vývoji oblečení se kromě kompletního týmu Alpine Pro podíleli opět i sportovci. Zapojila se tak česká reprezentantka v jízdě v boulích, Nikola Sudová, která si novou kolekci pochvaluje. „Letos jsem se zapojila i do testování oblečení pro olympiádu. V Soči se budeme pohybovat ve dvou teplotních pásmech. Na oblečení kladu vysoké nároky, kolekce u mě obstála,“ sdělila jedna z medailových nadějí stránkám olympic.cz.

 

 

Kolekce pro olympioniky i paralympioniky čítá přes dvacet kusů včetně zateplené i nezateplené bundy, roláku nebo termoprádla. Sportovci tak při přejezdu z přímořského do horského střediska mohou střídat varianty oblečení podle teploty, přitom ale budou oblečení pořád stejně.

 

Více se dozvíte na http://www.oblecenisoci2014.cz/

Foto: olympic.cz

www.alpinepro.cz