Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) si pro přenos na online TV kanálu z Her v Soči ParalympicSport.TV znovu vybral Octoshape, lídra ve streamovacích technologiích, který zajistí nejvyšší kvalitu multi-screenového videa pro globální publikum. Fanoušci a diváci na celém světě se tak budou moci na Hry dívat téměř na jakémkoliv zařízení.

Kolem 700 atletů z 45 zemí světa je připraveno startovat v Soči, kde bude paralympiáda zahájena 7. března. Představí se v celkem pěti sportech – alpském lyžování, biatlonu, běhu na lyžích, sledge hokeji a curlingu pro vozíčkáře.

„Jsme potěšeni, že také pro Soči byl vybrán Octoshape, který ukáže paralympiádu takovému množství lidí, jakému jen bude možné, po celém světě,“ uvedl šéf mediální a komunikační sekce IPC Craig Spence.

„Při použití streamovací technologie Octoshape můžeme zajistit, že všichni fanoušci paralympiády se budou moci těšit na Hry v té nejvyšší možné kvalitě,“ dodal Spence.

Během paralympiády v Londýně bylo na portálu paralympic.org odvysíláno na pěti kanálech více než 780 hodin přenosů. V letošním roce poskytne Octoshape vylepšení, jako je geo-cílení, funkce obraz v obraze a možnost časového posunu videí. To vše by mělo přispět k raketovému nárůstu popularity paralympijského sportu.

„Jsme poctěni a potěšeni, že nás IPC znovu pozval na paralympiádu, tentokrát do Soči. Je to jasné potvrzení našich schopností poskytnout divákům mimořádný zážitek na libovolném zařízení kdekoli na světě,“ těší Michaela Koehna Millanda, generálního ředitele společnosti Octoshape.

Začalo odpočítávání

Dnes začalo na webových stránkách IPC www.paralympic.org padesátidenní odpočítávání do začátku Her v Soči. IPC zveřejní každý den článek o jednom účastníkovi paralympiády, postupně přiblíží fanouškům všechny účastnické země.

 

Tereza Jelínková