Arnošt Petráček má třetí paralympijskou medaili v řadě! Po zlatu v Riu a stříbru v Tokiu zkompletoval sbírku v Paříži a završil počet českých cenných kovů na paralympijských hrách na osm. Stejný počet medaili měli čeští reprezentanti také na posledních hrách v Tokiu. Petráček doplaval v času 43,96 sekundy.

„Jsem strašně rád, že jsme to urvali. Stojí za tím neskutečná práce, nejen moje a trenéra, ale i celého týmu, rodiny a přátel,“ komentoval Petráček, který po závodě proběhl s úsměvem kolem novinářů rovnou za kolegy z reprezentace. Z třetí medaile byl evidentně nadšený. A cesta k ní prý nebyla snadná i kvůli tomu, že v Paříži před svým startem strávil přes dva týdny. „Bylo to velmi náročné, jak psychicky, tak fyzicky. A to i pro trenéra, aby mě udržel v rychlosti. Ale povedlo se,“ dodal.

Petráček se do Paříže kvalifikoval v jedné disciplíně, na start čekal přes dva týdny. „Bylo to náročné fyzicky i psychicky. Býval jsem zvyklý, že plavu dva tři závody, tohle byla novinka a musel jsem se s tím vypořádat, karty byly takhle rozdané. Ale myslím, že se to docela povedlo,“ usmíval se s bronzem na krku.

Plavci se postarali o polovinu z osmi českých medailí, Petráčkův bronz doplnil hattrick šestnáctiletého Davida Kratochvíla. „Jsem na Davida hrdý a moc mu gratuluju. V dnešní době není lehké vyhrát jednu medaili, natož tři, bylo nádherné ho sledovat. Těší mě i všechny finálové účasti ostatních a myslím, že náš tým má pro paralympiádu v Los Angeles obří potenciál,“ uzavřel medailový večer Petráček.

XVII. paralympijské hry v Paříži končí zítra. Čeští reprezentanti už ve zbývajících disciplínách soutěžit nebudou a čeká je tak pouze závěrečný ceremoniál.