Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) láká fanoušky na paralympiádu do Soči. Na internetu zveřejnil minutový videotrailer, v němž vynikají vzrušující momenty a dovednosti zimních para-sportů. Video cílí na diváky po celém světě, aby si nenechali ujít největší událost ve sportu handicapovaných v tomto roce.

IPC nabídne z paralympiády v Soči více než 300 hodin nepřetržitých přímých přenosů prostřednictvím pěti HD kanálů na svém portálu www.paralympic.org. Pokrývat bude všechny sporty – alpské lyžování, biatlon, běh na lyžích, lední sledge hokej a curling pro vozíčkáře plus snowboarding, který si pod svá křídla vezmou alpští lyžaři. Přenosy budou doprovázeny komentáři v angličtině, chybět nebude asi zahajovací a závěrečný ceremoniál.

Všechny závody z každého soutěžního dne budou k dohledání také na YouTube kanálu IPC, ParalympicSport.TV, přičemž zápasy ve sledge hokeji a curlingu zde budou ke zhlédnutí celé. Fanoušci se rovněž mohou těšit na souhrny toho nejzajímavějšího z každého dne.

„V Soči budeme mít nejkomplexnější pokrytí paralympiády v historii a můžeme fanouškům po celém světě nabídnout možnost sledovat každý zápas a závod. Mnozí z nich uvidí para-sporty úplně poprvé. Předpokládáme, že Soči 2014 překoná divácké rekordy v Austrálii, Japonsku, Velké Británii, Kanadě a Spojených státech, a přenos IPC na jeho webových stránkách nabídne možnost sledovat paralympiádu i lidem v zemích, které nemají vysílací práva,“ říká šéf komunikační a mediální sekce IPC Craig Spence.

Živé vysílání a souhrny zajímavých momentů podpoří také statistiky, živé výsledky, autorský tým IPC chystá množství hloubkových náhledů do všech sportů, stejně jako spoustu interview s nejlepšími atlety. Webové stránky IPC budou také obsahovat životopisy všech jednotlivých sportovců soutěžících v Soči, fanoušci zde také naleznou tisíce fotografií ze závodů.

Paralympiády v Soči, která se uskuteční od 7. do 16. března, se zúčastní na 600 sportovců ze 44 zemí světa, rozdáno na ní bude 72 sad medailí.

Tereza Jelínková