Český sledge hokejový tým na druhý pokus zvítězil, znovu ale nemůže být spokojen. Výhra se totiž zrodila až v samostatných nájezdech, a tak tým kouče Břízy získal jen dva body. O další bodík se mu tak vzdálila účast v semifinále, vytyčený cíl české reprezentace. Rozhodující gól zápasu dal útočník Zdeněk Krupička, který jako jediný dokázal proměnit svůj samostatny nájezd.

Stejně jako v prvním utkání s Norskem byli Češi aktivnějším týmem a svého soupeře přestříleli, znovu ale dali jen jednu branku ze hry. „Málo obtěžujeme gólmana, málo jdeme na ty odražený puky. A když už tam jsme, tak nám chybí takový to štěstíčko, doklepnout to do tý brány. Já sem tam měl dneska dvě šance a bohužel to nepadlo,“ hledal příčiny špatné produktivity útočník Zdeněk Krupička.

Podle jeho slov měl on i jeho spoluhráči šancí dost, špatně s nimi ale naložili. „Střelce máme dobrý, střel hodně, ale dneska jsme třeba stříleli moc nahoru, kde ten gólman byl výbornej. Kdybysme to zkoušeli víc po ledě a na dorážku, tak by to asi bylo lepší,“ přemýšlí hokejový i florbalový reprezentant.

Právě jeho gól v nájezdech nakonec rozhodl o tom, že Češi nad Švédy nejtěsnějším poměrem vyhráli. Oproti plánu ale ztratili další bod, a tak moc důvodů k oslavě nebylo. „Já jsem sice spokojenej s tím, že jsem dal na paralympiádě gól, to jsem rád, ale z vítězství radost úplně mít nemůžu, protože jsme potřebovali tři body. Teď musíme čekat, jak budou hrát ostatní týmy.“

Národní tým už si v Soči nájezdy dvakrát vyzkoušel a ani jednou neuspěl. V přípravě proti Rusku ani v prvním zápase proti Norsku nedokázal skórovat. Povedlo se to až právě Krupičkovi. „Já jsem nevěděl, kdo přesně pojede, když to šlo do těch nájezdů. Ale pak jsem si říkal, že už to snad dáme, protože to musíme prolomit. Na ten svůj nájezd jsem si věřil, protože to trénuju,“ prozrazuje úspěšný řešitel nájezdové hádanky.

Svůj nájezd měl Krupička dopředu promyšlený, nešlo o žádnou improvizaci. „Tenhle nájezd je o tom, že do poslední chvíli kvrdlám mezi pravou a levou hokejkou, takže gólman nikdy nemůže vědět. Já to takhle dělám do poslední chvíle, ale je jedno, jestli to dám pravou nebo levou. Stačí si počkat na ten pohyb a pak to trefit,“ popisuje Zdeněk Krupička recept na svůj nájezdový gól, kterým rozhodl zápas se Švédy.