Konečné pořadí závodu ve slalomu sedících žen dozná změny. Původní vítězka Anna-Lena Forsterová dostane stříbro, Kimberly Jonesová bronz a Laurie Stephensová zůstane bez medaile. Německá sjezdařka Anna Schaffelhuberová totiž uspěla s protestem proti diskvalifikaci a získá dodatečně zlato.

Schaffelhuberová, která už v Soči vyhrála sjezd a super-G, byla diskvalifikována po včerejším prvním kole slalomu. I přes to ale dokázala skvěle odjet odpoledne druhé kolo a poté podala prostřednictvím německé výpravy protest proti diskvalifikaci.

Ten byl nakonec úspěšný. Odvolací senát Mezinárodního paralympijského výboru změnil ve čtvrtek ráno původní rozhodnutí, které jury učinila proto, že Schaffelhuberová podle ní neměla na startovní čáře podpěry ve stacionární a pevné poloze.

Odvolací senát ale rozhodl o tom, že Schaffelhuberová tím nezískala výhodu nad svými konkurentkami, a proto by neměla být diskvalifikována.

Výsledky středečního slalomu tak vypadají následovně: zlato – Anna Schaffelhuberová (Německo), stříbro: Anna-Lena Forsterová (Německo), bronz: Kimberly Jonesová (Kanada). Medailový ceremoniál se bude opakovat dnes v podvečer ve středisku Roza Chutor.

Tereza Jelínková