Poslední zářijovou neděli, 29. září, se do Olomouce sjeli nejlepší sportovní střelci kategorie SH1, aby změřili své síly ve finálovém kole Českého poháru tělesně postižených. Na programu byly dvě disciplíny: P3/SP (30+30 ran na 25 metrů) a P1/VzPi (60 ran na 10 metrů). Celý den patřil napínavým soubojům mezi paralympijskými reprezentanty, z nichž nejvíce zářili Jakub Kosek a Tomáš Pešek.

Finále na Lazecké střelnici: Pešek ovládl disciplínu P3

V disciplíně P3 na Lazecké kulové střelnici prokázal své mistrovství Tomáš Pešek, který s nástřelem 551 bodů zvítězil nad svými soupeři. Na druhém místě se umístil Jakub Kosek, jen o dva body pozadu, s výsledkem 549 bodů. Třetí příčku pak obsadil František Konečný, který si vystřílel 530 bodů.

Po sečtení bodů z průběhu celého poháru a finále si Tomáš Pešek s celkovými 60 body zajistil vítězství v Českém poháru. Jakub Kosek skončil druhý s 50 body, zatímco František Konečný obsadil třetí místo s 30 body. Na start této disciplíny se postavilo celkem šest střelců.

Vzduchovková střelnice: Kosek triumfoval v disciplíně P1

Ve finále disciplíny P1, které se odehrálo na vzduchovkové střelnici, exceloval tentokrát Jakub Kosek. S nástřelem 556 bodů si suverénně vystřílel první místo. František Konečný se umístil na druhé příčce s 549 body, zatímco Tomáš Pešek získal bronz s výsledkem 548 bodů.

Celkové pořadí po finále přineslo Koskovi vítězství s 50 body, zatímco Pešek skončil těsně druhý s 45 body. Třetí místo patřilo Konečnému, který nasbíral 35 bodů. V této disciplíně bylo konkurence daleko širší, na startovní čáře se sešlo celkem 25 střelců.

Výsledky ČP TP – FINÁLE
Český pohár TP – CELKOVÉ VYHODNOCENÍ

Zdroj a foto: Vladimír Marčan