O sedmém hracím víkendu České sledge hokejové ligy, který připadl na 23.–24. ledna, bylo k vidění vše, co ke sledge hokeji patří. Nejprve duel Pardubic se Spartou rozhodovaly až samostatné nájezdy, poté nováček ligy HC Studénka sahal po senzaci, když málem obral o body lídra tabulky SHK LAPP Zlín, a v souboji Karlových Varů s válečníky z Vídně došlo dokonce na bitku.

V úvodním zápase víkendu hostili sledge hokejisté Studénky, kterým momentálně náleží 7. příčka, Dolný Kubín. Ligový nováček ze Slovenska po vyrovnaném výkonu vybojoval tři body stejně jako o den později v Olomouci, kde však byl výsledek mnohem jednoznačnější (1:11).

I přes prohru sympatický výkon Studénku zřejmě povzbudil, protože v nedělním utkání proti suverénnímu Zlínu předvedla neuvěřitelnou bojovnost. Po bezbrankové první třetině se zásluhou dvou gólů, které v deseti sekundách vstřelil nejlepší střelec týmu Sylwester Flis, dostala dokonce do vedení. Obhájce titulu na to reagoval využitím oddechového času, po němž se mu podařilo ještě do přestávky skóre srovnat. Ve třetí třetině pak Zdeněk Šafránek, k velkému zklamání domácích fanoušků, vystřelil zlínským nečekaně těsnou výhru 2:3.

Také přímý souboj o třetí příčku mezi týmem SHK Mustangové AUTO IN z Pardubic a pražskou Spartou přinesl zajímavou zápletku. Soustředěný výkon obou týmů totiž znamenal pouze remízu 1:1 v základní hrací době, a tak muselo dojít na samostatné nájezdy. V těch byli nakonec úspěšnější domácí, takže pořadí v tabulce zůstalo zachováno.

Bitka Hrbka a Kalegarisem v utkání SKV Sharks K. Vary vs. Warriors Vídeň

O další zajímavý okamžik se postarali žraloci z Karlových Varů, kteří v sobotu hostili tým Vienna Warriors. Západočeši sice podle očekávání zápas kontrolovali a i přes nevyužité šance vedli ve 24. minutě o tři góly, houževnatý soupeř však nehodlal odevzdat body bez boje. A tak došlo ve 35. minutě dokonce na šarvátku mezi Hrbkem a Kalegarisem, po níž byli oba aktéři vykázáni do sprch a Karlovy Vary musely navíc čelit dvouminutové přesilovce. Ani ta však rakouskému celku nebyla nic platná a skóre se do konce zápasu již nezměnilo.

Vídeňský celek se nakonec domů bez bodů nevracel, neboť stejně jako o den dříve České Budějovice porazil, na posledním místě se stále trápící, Litvínov. Karlovy Vary pak v posledním utkání kola přehráli Budějovické 9:1 a nadále se drží v těsném závěsu za lídrem ze Zlína.

Příští dvoukolo ČSHL, které může již hodně napovědět o účastnících finálových bojů, bude kvůli reprezentační přestávce rozděleno na dva termíny 6.–7. a 21.–22. února. Česká reprezentace se mezitím zúčastní turnaje v Japonsku.

Tabulka ČSHL po sedmém hracím víkendu

# Tým Z S B
1. Zlín 13 95:9 36
2. Karlovy Vary 13 81:20 35
3. Pardubice 12 62:17 29
4. Sparta 12 63:15 26
5. Dolný Kubín 13 58:46 24
6. Vídeň 12 25:42 18
7. Studénka 14 29:60 9
8. Č. Budějovice 12 28:64 9
9. Olomouc 14 12:85 3
10. Litvínov 13 4:99 3

Ota Černý

Foto: SKV Sharks Karlovy Vary