Už na 31 členů z řad sportovních organizací se rozrostl Český paralympijský výbor. Stalo se tak poté, co členská schůze ČPV v pražském Wellness Hotelu Step schválila vstup Svazu lyžařů ČR, Českého svazu kanoistů a České federace sportovců s Downovým syndromem.

Z toho, že se naše paralympijská rodina takhle rozrůstá, mám velkou radost. Jedním z našich základních dlouhodobých cílů je inkluze parasportu do běžného sportovního prostředí, proto je vstup lyžařů a kanoistů do našich řad velmi důležitý krok,“ raduje se Zbyněk Sýkora, předseda ČPV.

Krok schválený členskou schůzí ČPV potěšil rovněž Davida Trávníčka, prezidenta SLČR. „Velmi mě těší jsme se stali plnohodnotným členem Českého paralympijského výboru. Paralympionici tvoří nedílnou a tradičně velmi úspěšnou část českého sportu, lyžařské a snowboardové disciplíny nejsou výjimkou,“ řekl.

Členství ve struktuře parasportu už se naopak netýká České federace Spastic Handicap, která oficiálně ukončila činnost.

Coby čestní hosté se ČS ČPV zúčastnili také nejvyšší představitelé českého sportu: předseda Národní sportovní agentury Ondřej Šebek a předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval. „Spolupráce s vedením ČPV je obohacující a velmi si ji cením. Rovněž bych rád vyzdvihnul přístup svazů, které se rozhodly vzít si pod sebe handicapované sportovce a učí se s nimi fungovat,“ vyzdvihnul Šebek. „Spolupráce ČOV a ČPV je v posledních dvou letech skvělá, z našeho pohledu je to ve všech ohledech změna k lepšímu. Díky za směr, kterým jste se vydali,“ uvedl Kejval.

Zdroj a foto: Tisková zpráva ČPV