Brněnský závod ukázal sílu sportovců i jejich odolnost vůči nepříznivému počasí. Mistrovské tituly si vystříleli Jaroslav Klimeš (PT1), Miroslav Lidinský (PT2) a Martin Tomek (PT3).

Ve dnech 12. a 13. října se v Brně – Králově Poli konalo Mistrovství České republiky v paratrapu. Prestižní soutěž proběhla na střelnici pro olympijské disciplíny skeet a trap a přilákala špičkové střelce z celé země. Ti soutěžili v kategoriích PT1 (sedící), PT2 (sportovci s postižením dolních končetin) a PT3 (sportovci s postižením horních končetin). Jako doplňková kategorie byla vypsána i OPEN, kde se účastnili čekatelé na zdravotní klasifikaci.

Závod probíhal v proměnlivém počasí, které výrazně ovlivnilo výkony. Zatímco sobotní podmínky byly téměř ideální, s jasnou oblohou a dobrou viditelností, nedělní počasí přineslo sportovcům výzvu v podobě hustého deště, zatažené oblohy a špatného světla. Tento kontrast ukázal, jak důležitá je nejen fyzická, ale i mentální připravenost střelců.

Navzdory těmto nástrahám se v jednotlivých kategoriích prosadili: V kategorii PT1, určené pro sedící sportovce, Jaroslav Klimeš. Na druhém místě skončil Roman Telička a třetí příčku obsadil Martin Bartoš.

V kategorii PT2, kde soutěží sportovci s postižením dolních končetin, se mistrem ČR stal Miroslav Lidinský. Stříbro si vystřílel Jaroslav Fox Vošický a bronz získal Vladislav Turek.

V kategorii PT3, určené pro sportovce s postižením horních končetin, triumfoval Martin Tomek. Druhé místo obsadil Tomáš Dámek a třetí skončil Jan Baumruk.

Zdroj a foto: Česká střelecká asociace hendikepovaných z.s.